Baranina duszona z porami. przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Baranina duszona z porami.

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

null

600 gramów

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte mięso pokrój w słupki. Wymieszaj z posiekanym czosnkiem i mąką. Dopraw pieprzem.

Krok 2

Zalej mięso wodą w takiej ilości, aby prawie pokrywała mięso. Dodaj Bulionetkę Domową Pieczeniową Knorr i powoli gotuj.

Krok 3

Pory pokrój w cienkie plastry. Dodaj do mięsa na kilkanaście minut przed końcem gotowania wraz z pomidorami. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Baranina duszona z porami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Baranina duszona z porami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Baranina duszona z porami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Baranina duszona z porami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Baranina duszona z porami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Baranina duszona z porami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Baranina duszona z porami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Baranina duszona z porami. - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej