Baranina duszona z porami. przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Baranina duszona z porami.

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

null

600 gramów

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte mięso pokrój w słupki. Wymieszaj z posiekanym czosnkiem i mąką. Dopraw pieprzem.

Krok 2

Zalej mięso wodą w takiej ilości, aby prawie pokrywała mięso. Dodaj Bulionetkę Domową Pieczeniową Knorr i powoli gotuj.

Krok 3

Pory pokrój w cienkie plastry. Dodaj do mięsa na kilkanaście minut przed końcem gotowania wraz z pomidorami. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Baranina duszona z porami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Baranina duszona z porami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Baranina duszona z porami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Baranina duszona z porami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Baranina duszona z porami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Baranina duszona z porami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Baranina duszona z porami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Baranina duszona z porami. - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej