
Składniki
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
null
600 gramów
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte mięso pokrój w słupki. Wymieszaj z posiekanym czosnkiem i mąką. Dopraw pieprzem.
Krok 2
Zalej mięso wodą w takiej ilości, aby prawie pokrywała mięso. Dodaj Bulionetkę Domową Pieczeniową Knorr i powoli gotuj.
Krok 3
Pory pokrój w cienkie plastry. Dodaj do mięsa na kilkanaście minut przed końcem gotowania wraz z pomidorami. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej