Tortilla z warzywami

Autor: tommy tommy

ratingratingratingratingrating

1

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

8 sztuk

1 sztuka

0

1 sztuka

5 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa dokładnie umyj i osusz. Następnie pokrój bakłażana, kabaczka, cebulę i pomidory w małą kostkę.

Krok 2

Rozgrzej oliwę na patelni i smaż warzywa do momentu, aż zmiękną. Dopraw je Delikatem Knorr.

Krok 3

Pokrój wędzona polędwicę w paski, dodaj ją do warzyw i całość jeszcze chwilę posmaż.

Krok 4

Roztrzep jajka, na jednolitą masę i zalej nimi warzywa. Smaż mieszając, zawijaj brzegi do środka, tworząc w ten sposób tortille. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej