Tortilla z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla z warzywami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

4

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

5 dekagramów

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa dokładnie umyj i osusz. Następnie pokrój bakłażana, kabaczka, cebulę i pomidory w małą kostkę.

Krok 2

Rozgrzej oliwę na patelni i smaż warzywa do momentu, aż zmiękną. Dopraw je Delikatem Knorr.

Krok 3

Pokrój wędzona polędwicę w paski, dodaj ją do warzyw i całość jeszcze chwilę posmaż.

Krok 4

Roztrzep jajka, na jednolitą masę i zalej nimi warzywa. Smaż mieszając, zawijaj brzegi do środka, tworząc w ten sposób tortille. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej