Ryba w sosie sojowym z kasztanami - przepis | Przepisy.pl pixel

Orientalna ryba z kasztanami wodnymi i bok choy

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasztany wodne i kapustę bok choy dostaniesz w sklepach z produktami orientalnymi. Jeśli ci się nie uda, możesz zastąpić bok choy kapustą pekińską.

Krok 2

Wymieszaj składniki sojowego winegretu. Włóż do sosu przekrojone na pół filety rybne, potem otrząśnij (winegret pozostaw) i smaż na rozgrzanym oleju po 4 minuty z każdej strony. Zdejmij i zabezpiecz przed wystygnięciem, a na tej samej patelni podsmaż groszek cukrowy (jeśli trzeba, dodaj więcej oleju), kasztany wodne, seler i bok choy. Dodaj 2 łyżki winegretu, przypraw pokruszona mini kostką pieprzową, octem, sosem sojowym i sokiem z limonki. Szybko podsmaż, energicznie mieszając. Usmażone ryby podziel widelcem na cząstki i posyp kolendrą. Ułóż na warzywach, podawaj od razu.

Pascal Pascal

Dobra rada:

Wrzuć bok choy na woka w towarzystwie sezamu, grzybów mun i azjatyckich przypraw. Całość dopełnij akcentem mięsnym lub – jeśli jesteś na diecie wegańskiej – tofu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalna ryba z kasztanami wodnymi i bok choy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalna ryba z kasztanami wodnymi i bok choy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalna ryba z kasztanami wodnymi i bok choy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalna ryba z kasztanami wodnymi i bok choy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalna ryba z kasztanami wodnymi i bok choy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalna ryba z kasztanami wodnymi i bok choy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalna ryba z kasztanami wodnymi i bok choy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalna ryba z kasztanami wodnymi i bok choy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej