Orientalna ryba z kasztanami wodnymi i bok choy
średnie
2 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kasztany wodne i kapustę bok choy dostaniesz w sklepach z produktami orientalnymi. Jeśli ci się nie uda, możesz zastąpić bok choy kapustą pekińską.
Krok 2
Wymieszaj składniki sojowego winegretu. Włóż do sosu przekrojone na pół filety rybne, potem otrząśnij (winegret pozostaw) i smaż na rozgrzanym oleju po 4 minuty z każdej strony. Zdejmij i zabezpiecz przed wystygnięciem, a na tej samej patelni podsmaż groszek cukrowy (jeśli trzeba, dodaj więcej oleju), kasztany wodne, seler i bok choy. Dodaj 2 łyżki winegretu, przypraw pokruszona mini kostką pieprzową, octem, sosem sojowym i sokiem z limonki. Szybko podsmaż, energicznie mieszając. Usmażone ryby podziel widelcem na cząstki i posyp kolendrą. Ułóż na warzywach, podawaj od razu.

Dobra rada:
Wrzuć bok choy na woka w towarzystwie sezamu, grzybów mun i azjatyckich przypraw. Całość dopełnij akcentem mięsnym lub – jeśli jesteś na diecie wegańskiej – tofu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























