Ryba w sosie sojowym z kasztanami - przepis | Przepisy.pl pixel

Orientalna ryba z kasztanami wodnymi i bok choy

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasztany wodne i kapustę bok choy dostaniesz w sklepach z produktami orientalnymi. Jeśli ci się nie uda, możesz zastąpić bok choy kapustą pekińską.

Krok 2

Wymieszaj składniki sojowego winegretu. Włóż do sosu przekrojone na pół filety rybne, potem otrząśnij (winegret pozostaw) i smaż na rozgrzanym oleju po 4 minuty z każdej strony. Zdejmij i zabezpiecz przed wystygnięciem, a na tej samej patelni podsmaż groszek cukrowy (jeśli trzeba, dodaj więcej oleju), kasztany wodne, seler i bok choy. Dodaj 2 łyżki winegretu, przypraw pokruszona mini kostką pieprzową, octem, sosem sojowym i sokiem z limonki. Szybko podsmaż, energicznie mieszając. Usmażone ryby podziel widelcem na cząstki i posyp kolendrą. Ułóż na warzywach, podawaj od razu.

Pascal Pascal

Dobra rada:

Wrzuć bok choy na woka w towarzystwie sezamu, grzybów mun i azjatyckich przypraw. Całość dopełnij akcentem mięsnym lub – jeśli jesteś na diecie wegańskiej – tofu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalna ryba z kasztanami wodnymi i bok choy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalna ryba z kasztanami wodnymi i bok choy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalna ryba z kasztanami wodnymi i bok choy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalna ryba z kasztanami wodnymi i bok choy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalna ryba z kasztanami wodnymi i bok choy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalna ryba z kasztanami wodnymi i bok choy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalna ryba z kasztanami wodnymi i bok choy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalna ryba z kasztanami wodnymi i bok choy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Rogaliki z dżemem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej