Kurczak z agrestem z Jarosławia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z agrestem z Jarosławia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

5 ziaren

1 łyżka

2 łyżki

1 szklanka

2 szklanki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczęta umyj, podziel na części i uduś w rondlu.

Krok 2

Ziele angielskie zmiażdż w moździerzu. Dodaj do kurcząt wraz z masłem. Zalej szklanką bulionu i gotuj.

Krok 3

Gdy kurczęta będą miękkie, wyjmij je, a w sosie ugotuj agrest.

Krok 4

Z mąki i masła zrób zasmażkę i dodaj na koniec do potrawy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z agrestem z Jarosławia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z agrestem z Jarosławia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z agrestem z Jarosławia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z agrestem z Jarosławia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z agrestem z Jarosławia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z agrestem z Jarosławia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z agrestem z Jarosławia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z agrestem z Jarosławia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej