Kurczak z agrestem z Jarosławia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z agrestem z Jarosławia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

5 ziaren

1 łyżka

2 łyżki

1 szklanka

2 szklanki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczęta umyj, podziel na części i uduś w rondlu.

Krok 2

Ziele angielskie zmiażdż w moździerzu. Dodaj do kurcząt wraz z masłem. Zalej szklanką bulionu i gotuj.

Krok 3

Gdy kurczęta będą miękkie, wyjmij je, a w sosie ugotuj agrest.

Krok 4

Z mąki i masła zrób zasmażkę i dodaj na koniec do potrawy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z agrestem z Jarosławia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z agrestem z Jarosławia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z agrestem z Jarosławia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z agrestem z Jarosławia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z agrestem z Jarosławia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z agrestem z Jarosławia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z agrestem z Jarosławia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z agrestem z Jarosławia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej