Kurczak z agrestem z Jarosławia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z agrestem z Jarosławia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

5 ziaren

1 łyżka

2 łyżki

1 szklanka

2 szklanki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczęta umyj, podziel na części i uduś w rondlu.

Krok 2

Ziele angielskie zmiażdż w moździerzu. Dodaj do kurcząt wraz z masłem. Zalej szklanką bulionu i gotuj.

Krok 3

Gdy kurczęta będą miękkie, wyjmij je, a w sosie ugotuj agrest.

Krok 4

Z mąki i masła zrób zasmażkę i dodaj na koniec do potrawy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z agrestem z Jarosławia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z agrestem z Jarosławia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z agrestem z Jarosławia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z agrestem z Jarosławia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z agrestem z Jarosławia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z agrestem z Jarosławia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z agrestem z Jarosławia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z agrestem z Jarosławia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej