Kurczak z agrestem z Jarosławia

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

1 szklanka

5 ziaren

2 szklanki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczęta umyj, podziel na części i uduś w rondlu.

Krok 1

Ziele angielskie zmiażdż w moździerzu. Dodaj do kurcząt wraz z masłem. Zalej szklanką bulionu i gotuj.

Krok 1

Gdy kurczęta będą miękkie, wyjmij je, a w sosie ugotuj agrest.

Krok 1

Z mąki i masła zrób zasmażkę i dodaj na koniec do potrawy.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej