Zapiekanka z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z makaronem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

3 sztuki

1 szklanka

4 sztuki

1 opakowanie

250 gramów

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj z osolonej wodzie.

Krok 2

Z papryk usuń gniazda i pokrój je w kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Następnie wymieszaj składniki i przesmaż na oleju.

Krok 3

Pomidory pokrój w plastry.

Krok 4

Żółty ser wymieszaj z koncentratem pomidorowym, śmietaną i jajkami, dopraw do smaki.

Krok 5

Makaron połącz z sosem i warzywami. Na wierzch połóż plastry pomidorów.

Krok 6

Zapiekankę piecz przez 35 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej