Zapiekanka z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z makaronem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

3 sztuki

1 szklanka

4 sztuki

1 opakowanie

250 gramów

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj z osolonej wodzie.

Krok 2

Z papryk usuń gniazda i pokrój je w kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Następnie wymieszaj składniki i przesmaż na oleju.

Krok 3

Pomidory pokrój w plastry.

Krok 4

Żółty ser wymieszaj z koncentratem pomidorowym, śmietaną i jajkami, dopraw do smaki.

Krok 5

Makaron połącz z sosem i warzywami. Na wierzch połóż plastry pomidorów.

Krok 6

Zapiekankę piecz przez 35 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz z wątróbki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej