
Składniki
4 łyżki
3 sztuki
1 szklanka
4 sztuki
1 opakowanie
250 gramów
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj z osolonej wodzie.
Krok 2
Z papryk usuń gniazda i pokrój je w kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Następnie wymieszaj składniki i przesmaż na oleju.
Krok 3
Pomidory pokrój w plastry.
Krok 4
Żółty ser wymieszaj z koncentratem pomidorowym, śmietaną i jajkami, dopraw do smaki.
Krok 5
Makaron połącz z sosem i warzywami. Na wierzch połóż plastry pomidorów.
Krok 6
Zapiekankę piecz przez 35 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej