
Składniki
4 łyżki
3 sztuki
1 szklanka
4 sztuki
1 opakowanie
250 gramów
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj z osolonej wodzie.
Krok 2
Z papryk usuń gniazda i pokrój je w kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Następnie wymieszaj składniki i przesmaż na oleju.
Krok 3
Pomidory pokrój w plastry.
Krok 4
Żółty ser wymieszaj z koncentratem pomidorowym, śmietaną i jajkami, dopraw do smaki.
Krok 5
Makaron połącz z sosem i warzywami. Na wierzch połóż plastry pomidorów.
Krok 6
Zapiekankę piecz przez 35 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej


















