Zapiekanka z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z makaronem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

3 sztuki

1 szklanka

4 sztuki

1 opakowanie

250 gramów

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj z osolonej wodzie.

Krok 2

Z papryk usuń gniazda i pokrój je w kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Następnie wymieszaj składniki i przesmaż na oleju.

Krok 3

Pomidory pokrój w plastry.

Krok 4

Żółty ser wymieszaj z koncentratem pomidorowym, śmietaną i jajkami, dopraw do smaki.

Krok 5

Makaron połącz z sosem i warzywami. Na wierzch połóż plastry pomidorów.

Krok 6

Zapiekankę piecz przez 35 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kebab z mięsa mielonego
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej