Zapiekanka z kalarepą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z kalarepą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

20 gramów

4 sztuki

0.2 litra

3 sztuki

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj garnek osolonej, wrzącej wody i ugotuj w nim obrane, umyte i pokrojone w kawałki kalarepki. Po ok.10 min. odcedź i przelej zimną wodą.

Krok 2

Przygotuj cztery żaroodporne miseczki wysmarowane tłuszczem i ułóż w nich kawałki ugotowanej kalarepy. Oprósz płatkami migdałowymi i ułóż rozkrojone w ósemki pomidory.

Krok 3

Z jajek, śmietany i połowy parmezanu przygotuj sos, dopraw do smaku na ostro i zalej przygotowane zapiekani. Piecz w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez ok.15 min. Wyciągnij, oprósz zapiekanki resztą sera i zapiekaj jeszcze przez ok.5-10 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z kalarepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z kalarepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z kalarepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z kalarepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z kalarepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z kalarepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z kalarepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z kalarepą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety?

Czytaj więcej