Zapiekanka z serkiem topionym i ziołami - przepis | Przepisy.pl pixel

Zapiekanka warzywna z ziołami

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

2 łyżki

0.5 sztuki

20 mililitrów

null

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię pokrój w kostkę i smaż 8 minut, dopraw. Makaron ugotuj i odcedź.

Krok 2

Brokuł podziel na różyczki i ugotuj następnie odcedź i wymieszaj z cukinią.

Krok 3

Piersi z kurczaka oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.

Krok 5

Brytfankę posmaruj tłuszczem, włóż cukinię z brokułem i pokrojonym w kostkę pomidorem, dodaj mięso i makaron.

Krok 6

Śmietanę rozgrzej, dodaj serek i podgrzewaj do całkowitego rozpuszczenia cały czas mieszając. Dodaj zioła.

Krok 4

Na rozgrzanym oleju przesmaż mięso.

Krok 7

Sosem polej danie. Piecz około 30 minut w temperaturze 175 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka warzywna z  ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka warzywna z  ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka warzywna z  ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka warzywna z  ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka warzywna z  ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka warzywna z  ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka warzywna z  ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka warzywna z  ziołami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej