
Składniki
1 sztuka
300 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżka
2 łyżki
0.5 sztuki
20 mililitrów
null
200 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię pokrój w kostkę i smaż 8 minut, dopraw. Makaron ugotuj i odcedź.
Krok 2
Brokuł podziel na różyczki i ugotuj następnie odcedź i wymieszaj z cukinią.
Krok 3
Piersi z kurczaka oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.
Krok 5
Brytfankę posmaruj tłuszczem, włóż cukinię z brokułem i pokrojonym w kostkę pomidorem, dodaj mięso i makaron.
Krok 6
Śmietanę rozgrzej, dodaj serek i podgrzewaj do całkowitego rozpuszczenia cały czas mieszając. Dodaj zioła.
Krok 4
Na rozgrzanym oleju przesmaż mięso.
Krok 7
Sosem polej danie. Piecz około 30 minut w temperaturze 175 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej