
Składniki
1 sztuka
300 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżka
2 łyżki
0.5 sztuki
20 mililitrów
null
200 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię pokrój w kostkę i smaż 8 minut, dopraw. Makaron ugotuj i odcedź.
Krok 2
Brokuł podziel na różyczki i ugotuj następnie odcedź i wymieszaj z cukinią.
Krok 3
Piersi z kurczaka oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.
Krok 5
Brytfankę posmaruj tłuszczem, włóż cukinię z brokułem i pokrojonym w kostkę pomidorem, dodaj mięso i makaron.
Krok 6
Śmietanę rozgrzej, dodaj serek i podgrzewaj do całkowitego rozpuszczenia cały czas mieszając. Dodaj zioła.
Krok 4
Na rozgrzanym oleju przesmaż mięso.
Krok 7
Sosem polej danie. Piecz około 30 minut w temperaturze 175 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej