Calzone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Calzone

Autor: Wiedźma Wisienka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto i sos na pizzę przygotowałam zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 2

Kiełbasę, paprykę i cebulę pokroiłam drobno i podsmażyłam na oleju.

Krok 3

Podsmażoną kiełbasę z warzywami dusiłam z sosem do pizzy do mocnego odparowania.

Krok 4

Ciasto na pizzę podzieliłam na 4 części, na każdej z nich ułożyłam 1/4 nadzienia i ulepiłam z nich duże pierogi dociskając brzegi widelcem.

Krok 5

Piekłam 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Calzone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Calzone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Calzone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Calzone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Calzone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Calzone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Calzone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Calzone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Roladki schabowe - VIDEO
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

średnie

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej