
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto i sos na pizzę przygotowałam zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 2
Kiełbasę, paprykę i cebulę pokroiłam drobno i podsmażyłam na oleju.
Krok 3
Podsmażoną kiełbasę z warzywami dusiłam z sosem do pizzy do mocnego odparowania.
Krok 4
Ciasto na pizzę podzieliłam na 4 części, na każdej z nich ułożyłam 1/4 nadzienia i ulepiłam z nich duże pierogi dociskając brzegi widelcem.
Krok 5
Piekłam 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej