Calzone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Calzone

Autor: Wiedźma Wisienka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto i sos na pizzę przygotowałam zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 2

Kiełbasę, paprykę i cebulę pokroiłam drobno i podsmażyłam na oleju.

Krok 3

Podsmażoną kiełbasę z warzywami dusiłam z sosem do pizzy do mocnego odparowania.

Krok 4

Ciasto na pizzę podzieliłam na 4 części, na każdej z nich ułożyłam 1/4 nadzienia i ulepiłam z nich duże pierogi dociskając brzegi widelcem.

Krok 5

Piekłam 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Calzone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Calzone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Calzone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Calzone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Calzone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Calzone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Calzone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Calzone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej