
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto i sos na pizzę przygotowałam zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 2
Kiełbasę, paprykę i cebulę pokroiłam drobno i podsmażyłam na oleju.
Krok 3
Podsmażoną kiełbasę z warzywami dusiłam z sosem do pizzy do mocnego odparowania.
Krok 4
Ciasto na pizzę podzieliłam na 4 części, na każdej z nich ułożyłam 1/4 nadzienia i ulepiłam z nich duże pierogi dociskając brzegi widelcem.
Krok 5
Piekłam 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej