Calzone

Autor: Wiedźma Wisienka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto i sos na pizzę przygotowałam zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 2

Kiełbasę, paprykę i cebulę pokroiłam drobno i podsmażyłam na oleju.

Krok 3

Podsmażoną kiełbasę z warzywami dusiłam z sosem do pizzy do mocnego odparowania.

Krok 4

Ciasto na pizzę podzieliłam na 4 części, na każdej z nich ułożyłam 1/4 nadzienia i ulepiłam z nich duże pierogi dociskając brzegi widelcem.

Krok 5

Piekłam 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej