
Składniki
80 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj ogórki, obierz i zetrzyj w plastry na tarce. Cebulkę i szczypiorek posiekaj.
Krok 2
Rozpuść masło* w rondlu, dodaj pokrojone ogórki i posiekaną cebulę, chwilę podduś.
Krok 3
Oprósz mocno pieprzem i dodaj 300 ml wody (ok. 1,5 szklanki) oraz Fix Do potraw chińskich Knorr. Zagotuj potrawę i duś 10 minut.
Krok 4
Zalej makaron chiński gorącą wodą, odcedź i dodaj do gotującej się potrawy wraz z posiekanym szczypiorkiem. Gotuj jeszcze kilka minut. Przed podaniem mocno skrop makaron chiński sosem sojowym. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej