Makaron chiński z ogórkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron chiński z ogórkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
46 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj ogórki, obierz i zetrzyj w plastry na tarce. Cebulkę i szczypiorek posiekaj.

Krok 2

Rozpuść masło* w rondlu, dodaj pokrojone ogórki i posiekaną cebulę, chwilę podduś.

Krok 3

Oprósz mocno pieprzem i dodaj 300 ml wody (ok. 1,5 szklanki) oraz Fix Do potraw chińskich Knorr. Zagotuj potrawę i duś 10 minut.

Krok 4

Zalej makaron chiński gorącą wodą, odcedź i dodaj do gotującej się potrawy wraz z posiekanym szczypiorkiem. Gotuj jeszcze kilka minut. Przed podaniem mocno skrop makaron chiński sosem sojowym. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

6

Opinie o przepisie

  • Jolanta Perz-Straga

    Jolanta Perz-Straga , 27.08.2011

    http://straga.blox.pl/2011/08/salatka-z-chinskim-makaronem.html

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Przyprawy

    Przyprawy , 27.08.2011

    jadłam coś podobnego i mogę pochwalić:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 27.08.2011

    @Monika: nam smakowało! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Tomanek

    Monika Tomanek , 27.08.2011

    I jak smakuje ta potrawa?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kasai.eu

    Kasai.eu , 27.08.2011

    Od pierwszej podróży do Chin też dodajemy ogórek prawie do wszystkiego - lekko podduszony/podsmażony świetnie się komponuje ze wszelkimi warzywkami i mięsami ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anne Anulka Printemps

    Anne Anulka Printemps , 27.08.2011

    Hmm ciekawy przepis trzeba będzie wybpróbować:):)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron chiński z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron chiński z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron chiński z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron chiński z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron chiński z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron chiński z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron chiński z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron chiński z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej