
Składniki
80 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj ogórki, obierz i zetrzyj w plastry na tarce. Cebulkę i szczypiorek posiekaj.
Krok 2
Rozpuść masło* w rondlu, dodaj pokrojone ogórki i posiekaną cebulę, chwilę podduś.
Krok 3
Oprósz mocno pieprzem i dodaj 300 ml wody (ok. 1,5 szklanki) oraz Fix Do potraw chińskich Knorr. Zagotuj potrawę i duś 10 minut.
Krok 4
Zalej makaron chiński gorącą wodą, odcedź i dodaj do gotującej się potrawy wraz z posiekanym szczypiorkiem. Gotuj jeszcze kilka minut. Przed podaniem mocno skrop makaron chiński sosem sojowym. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej