Zapiekanka z łososia w kremowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z łososia w kremowym sosie

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

125 mililitrów

1 opakowanie

125 mililitrów

25 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nagrzej piekarnik do 180°C z termoobiegiem lub do 200°C bez termoobiegu.

Krok 2

W garnku wymieszaj 125 ml wody, 25 g roztopionego masła, 125 ml śmietany i zawartość Zapiefixu. Zagotuj sos i gotuj mieszając przez dwie minuty.

Krok 3

Połóż łososia w naczyniu do zapiekania, zalej sosem i piecz przez 20-25 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Dla orzeźwiającego smaku dodaj odrobinę soku z cytryny do sosu. Danie serwuj posypane natką pietruszki lub koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z łososia w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z łososia w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z łososia w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z łososia w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z łososia w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z łososia w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z łososia w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z łososia w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej