Wkręcajace świdry makaronowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wkręcajace świdry makaronowe

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

12 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

S zrobić marynatę z oleju, kostki rosołowej drobiowej, pieprzu, włożyć do niej pierś z kurczaka po około dwóch godzinach paseczki piersi zwijać w świderki.Ugotować makaron z kostką rosołową wołową. Ugotować brokuł.usmażyć pieczarki z natką pietruszki. Lekko zgrillować świderki z piersi i boczku.

Krok 2

wysmarować naczynie żaroodporne olejem układać warstwami makaron świderki wymieszany z pieczarkami, posypać ziołami kuchni włoskiej, pierś z kurczaka, świderki z boczku, różyczki z brokuła w kształcie kwiatka.

Krok 3

Włożyć do nagrzanego piekarnika na 15 minut 180 stopni, na 5 minut przed końcem posypać serem zrobić dekoracje z papryki i ketchupu :) Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wkręcajace    świdry   makaronowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wkręcajace    świdry   makaronowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wkręcajace    świdry   makaronowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wkręcajace    świdry   makaronowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wkręcajace    świdry   makaronowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wkręcajace    świdry   makaronowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wkręcajace    świdry   makaronowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wkręcajace    świdry   makaronowe  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej