
Składniki
30 dekagramów
200 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
12 sztuk
1 opakowanie
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
S zrobić marynatę z oleju, kostki rosołowej drobiowej, pieprzu, włożyć do niej pierś z kurczaka po około dwóch godzinach paseczki piersi zwijać w świderki.Ugotować makaron z kostką rosołową wołową. Ugotować brokuł.usmażyć pieczarki z natką pietruszki. Lekko zgrillować świderki z piersi i boczku.
Krok 2
wysmarować naczynie żaroodporne olejem układać warstwami makaron świderki wymieszany z pieczarkami, posypać ziołami kuchni włoskiej, pierś z kurczaka, świderki z boczku, różyczki z brokuła w kształcie kwiatka.
Krok 3
Włożyć do nagrzanego piekarnika na 15 minut 180 stopni, na 5 minut przed końcem posypać serem zrobić dekoracje z papryki i ketchupu :) Smacznego :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































