Zapiekanka makaronowa z serem i szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka makaronowa z serem i szynką

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

200 gramów

1 opakowanie

50 gramów

100 mililitrów

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nagrzej piekarnik do 180°C z termoobiegiem lub do 200°C bez termoobiegu. Pokrój szynkę w kostkę.

Krok 2

W garnku wymieszaj dokładnie Zapiefix z zimną wodą i śmietaną. Zagotuj sos i mieszaj gotując przez 2 minuty.

Krok 3

Dodaj szynkę i makaron do garnka, wymieszaj dokładnie, wlej do naczynia do zapiekania.

Krok 4

Posyp tartym serem, piecz w piekarniku 25 do 30 minut, do momentu, w którym makaron będzie ugotowany, a ser złocisto-brązowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka makaronowa z serem i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka makaronowa z serem i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka makaronowa z serem i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka makaronowa z serem i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka makaronowa z serem i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka makaronowa z serem i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka makaronowa z serem i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka makaronowa z serem i szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej