Zapiekanka z wołowiny z fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z wołowiny z fasolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

300 gramów

null szczypt

1 szklanka

80 gramów

400 gramów

400 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule obierz, drobno posiekaj. Zeszklij na oleju, dodaj pokrojone mięso i podsmaż.

Krok 2

Pomidory obierz ze skórek, papryki oczyść i pokrój w kostki dodaj do mięsa.

Krok 3

Pozostaw na ogniu do miękkości składników i dopraw.

Krok 4

Fasolę ugotuj, odcedź i dodaj do potrawy. Podlej winem i trzymaj na ogniu przez 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z wołowiny z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z wołowiny z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z wołowiny z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z wołowiny z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z wołowiny z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z wołowiny z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z wołowiny z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z wołowiny z fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej