Zapiekanka z wołowiny z fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z wołowiny z fasolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

300 gramów

null szczypt

1 szklanka

80 gramów

400 gramów

400 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule obierz, drobno posiekaj. Zeszklij na oleju, dodaj pokrojone mięso i podsmaż.

Krok 2

Pomidory obierz ze skórek, papryki oczyść i pokrój w kostki dodaj do mięsa.

Krok 3

Pozostaw na ogniu do miękkości składników i dopraw.

Krok 4

Fasolę ugotuj, odcedź i dodaj do potrawy. Podlej winem i trzymaj na ogniu przez 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z wołowiny z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z wołowiny z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z wołowiny z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z wołowiny z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z wołowiny z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z wołowiny z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z wołowiny z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z wołowiny z fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej