Zapiekanka z wołowiny z fasolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

48

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

300 gramów

null szczypt

1 szklanka

80 gramów

400 gramów

400 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule obierz, drobno posiekaj. Zeszklij na oleju, dodaj pokrojone mięso i podsmaż.

Krok 2

Pomidory obierz ze skórek, papryki oczyść i pokrój w kostki dodaj do mięsa.

Krok 3

Pozostaw na ogniu do miękkości składników i dopraw.

Krok 4

Fasolę ugotuj, odcedź i dodaj do potrawy. Podlej winem i trzymaj na ogniu przez 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z wołowiny z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z wołowiny z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z wołowiny z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z wołowiny z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z wołowiny z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z wołowiny z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z wołowiny z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej