
Składniki
2 sztuki
4 sztuki
300 gramów
null szczypt
1 szklanka
80 gramów
400 gramów
400 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule obierz, drobno posiekaj. Zeszklij na oleju, dodaj pokrojone mięso i podsmaż.
Krok 2
Pomidory obierz ze skórek, papryki oczyść i pokrój w kostki dodaj do mięsa.
Krok 3
Pozostaw na ogniu do miękkości składników i dopraw.
Krok 4
Fasolę ugotuj, odcedź i dodaj do potrawy. Podlej winem i trzymaj na ogniu przez 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























