
Składniki
2 sztuki
4 sztuki
300 gramów
null szczypt
1 szklanka
80 gramów
400 gramów
400 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule obierz, drobno posiekaj. Zeszklij na oleju, dodaj pokrojone mięso i podsmaż.
Krok 2
Pomidory obierz ze skórek, papryki oczyść i pokrój w kostki dodaj do mięsa.
Krok 3
Pozostaw na ogniu do miękkości składników i dopraw.
Krok 4
Fasolę ugotuj, odcedź i dodaj do potrawy. Podlej winem i trzymaj na ogniu przez 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej