Zapiekanka z wołowiny z fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z wołowiny z fasolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

300 gramów

null szczypt

1 szklanka

80 gramów

400 gramów

400 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule obierz, drobno posiekaj. Zeszklij na oleju, dodaj pokrojone mięso i podsmaż.

Krok 2

Pomidory obierz ze skórek, papryki oczyść i pokrój w kostki dodaj do mięsa.

Krok 3

Pozostaw na ogniu do miękkości składników i dopraw.

Krok 4

Fasolę ugotuj, odcedź i dodaj do potrawy. Podlej winem i trzymaj na ogniu przez 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z wołowiny z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z wołowiny z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z wołowiny z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z wołowiny z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z wołowiny z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z wołowiny z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z wołowiny z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z wołowiny z fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Carpaccio z buraków
czas przygotowania
100 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej