Kalafior zapiekany z brukułami i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalafior zapiekany z brokułami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

300 mililitrów

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior i brokuł umyj i podziel na różyczki. Polej wrzątkiem z dodatkiem cukru. Cebulę obierz i pokrój na cienkie półplasterki.

Krok 2

Żaroodporne naczynie wysmaruj tłuszczem. Ułóż w nim różyczki warzyw i posyp cebulą.

Krok 3

Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr połącz z mlekiem, dopraw gałką muszkatołową. Gotuj kilka minut od czasu do czasu mieszając.

Krok 4

Warzywa polej sosem i posyp startym serem. Zapiekaj 15 minut w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafior zapiekany z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafior zapiekany z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafior zapiekany z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafior zapiekany z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafior zapiekany z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafior zapiekany z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafior zapiekany z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalafior zapiekany z brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej