Kalafior zapiekany z brukułami i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalafior zapiekany z brokułami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

300 mililitrów

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior i brokuł umyj i podziel na różyczki. Polej wrzątkiem z dodatkiem cukru. Cebulę obierz i pokrój na cienkie półplasterki.

Krok 2

Żaroodporne naczynie wysmaruj tłuszczem. Ułóż w nim różyczki warzyw i posyp cebulą.

Krok 3

Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr połącz z mlekiem, dopraw gałką muszkatołową. Gotuj kilka minut od czasu do czasu mieszając.

Krok 4

Warzywa polej sosem i posyp startym serem. Zapiekaj 15 minut w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafior zapiekany z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafior zapiekany z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafior zapiekany z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafior zapiekany z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafior zapiekany z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafior zapiekany z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafior zapiekany z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalafior zapiekany z brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej