Orzeszkowy kurczak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orzeszkowy kurczak

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

2 łyżki

400 gramów

1 szczypta

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

200 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczak pokroić w kostkę. Obie papryki także. Ryż ugotować w osolonej wodzie.

Krok 2

Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć mięso na rumiano, dodać kolorowe papryki, smażyć razem 5 minut. Doprawić pieprzem.

Krok 3

Fix rozmieszaj z wodą, dodając łyżkę koncentratu. Wlej zawartość na patelnię, wymieszaj, dodaj kukurydze. Całość gotuj na małym ogniu ok 10 minut. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orzeszkowy kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orzeszkowy kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orzeszkowy kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orzeszkowy kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orzeszkowy kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orzeszkowy kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orzeszkowy kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orzeszkowy kurczak  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej