Orzeszkowy kurczak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orzeszkowy kurczak

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

200 gramów

1 szczypta

2 łyżki

3 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczak pokroić w kostkę. Obie papryki także. Ryż ugotować w osolonej wodzie.

Krok 2

Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć mięso na rumiano, dodać kolorowe papryki, smażyć razem 5 minut. Doprawić pieprzem.

Krok 3

Fix rozmieszaj z wodą, dodając łyżkę koncentratu. Wlej zawartość na patelnię, wymieszaj, dodaj kukurydze. Całość gotuj na małym ogniu ok 10 minut. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orzeszkowy kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orzeszkowy kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orzeszkowy kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orzeszkowy kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orzeszkowy kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orzeszkowy kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orzeszkowy kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orzeszkowy kurczak  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej