Orzeszkowy kurczak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orzeszkowy kurczak

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

2 łyżki

400 gramów

1 szczypta

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

200 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczak pokroić w kostkę. Obie papryki także. Ryż ugotować w osolonej wodzie.

Krok 2

Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć mięso na rumiano, dodać kolorowe papryki, smażyć razem 5 minut. Doprawić pieprzem.

Krok 3

Fix rozmieszaj z wodą, dodając łyżkę koncentratu. Wlej zawartość na patelnię, wymieszaj, dodaj kukurydze. Całość gotuj na małym ogniu ok 10 minut. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orzeszkowy kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orzeszkowy kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orzeszkowy kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orzeszkowy kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orzeszkowy kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orzeszkowy kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orzeszkowy kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orzeszkowy kurczak  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej