Morszczuk po galicyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Morszczuk po galicyjsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

280 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

5 sztuk

50 mililitrów

90 mililitrów

50 gramów

2 łyżeczki

1 kilogram

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę, cebule i czosnek pokrój w plastry. Zielone papryki pokrój na małe kawałki. Ziemniaki obierz i przekrój na połowy.

Krok 2

Rozgrzej oliwię, wrzuć cebulę i czosnek. Dodaj paprykę w proszku i smaż nadal mieszając jeszcze kilka minut.

Krok 3

Dodaj kiełbasę i papryczki, ponownie wymieszaj i smaż chwilę.

Krok 4

Dodaj ziemniaki, dobrze wymieszaj, aby pokryły się paprykową oliwą.

Krok 5

Wlej wino i wodę, dodaj sól i pieprz, doprowadź do wrzenia. Przykryj i gotuj około 10 minut.

Krok 6

Rybę pokrój w dzwonka grubości około 5cm. Oprósz solą i pieprzem. Rybę ułóż na ziemniakach, lekko zanurzając w sosie.

Krok 7

Gotuj pod przykryciem 8 - 10 minut na niewielkim ogniu. Wyłóż gotową rybę na ogrzane talerze wraz z porcją ziemniaków z dodatkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Morszczuk po galicyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Morszczuk po galicyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Morszczuk po galicyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Morszczuk po galicyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Morszczuk po galicyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Morszczuk po galicyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Morszczuk po galicyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Morszczuk po galicyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Warzywa po chińsku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej