Orientalny kurczak z marchewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orientalny kurczak z marchewką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
139 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

82 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

141 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1.5 szklanki

2 sztuki

1 szczypta

3 sztuki

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój w cienkie paski i obsmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę.

Krok 2

Marchewkę pokrój w krążki i dodaj na patelnię.

Krok 3

Fix Knorr rozmieszaj z sokiem pomarańczowym, wlej na patelnię i doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut. Danie dopraw cynamonem. Podawaj z ziemniaczanym purée.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalny kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalny kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalny kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalny kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalny kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalny kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalny kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalny kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurki w śmietanie
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej