Orientalny kurczak z marchewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orientalny kurczak z marchewką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
139 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

82 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

141 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1.5 szklanki

2 sztuki

1 szczypta

3 sztuki

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój w cienkie paski i obsmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę.

Krok 2

Marchewkę pokrój w krążki i dodaj na patelnię.

Krok 3

Fix Knorr rozmieszaj z sokiem pomarańczowym, wlej na patelnię i doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut. Danie dopraw cynamonem. Podawaj z ziemniaczanym purée.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalny kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalny kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalny kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalny kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalny kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalny kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalny kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalny kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Fricassee z kurczaka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej