Orientalny kurczak z marchewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orientalny kurczak z marchewką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

138 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

81 osób wydrukowało

Pobierz pdf

141 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1.5 szklanki

2 sztuki

1 szczypta

3 sztuki

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój w cienkie paski i obsmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę.

Krok 2

Marchewkę pokrój w krążki i dodaj na patelnię.

Krok 3

Fix Knorr rozmieszaj z sokiem pomarańczowym, wlej na patelnię i doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut. Danie dopraw cynamonem. Podawaj z ziemniaczanym purée.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalny kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalny kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalny kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalny kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalny kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalny kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalny kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalny kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Roladki schabowe - VIDEO
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej