
Składniki
300 gramów
2 sztuki
300 gramów
200 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ryż dodając do wody Kostki Rosołu z kury Knorr. Naczynie żaroodporne wysmaruj cienką warstwą oleju.
Krok 2
Cebulę posiekaj i podsmaż na małym ogniu do zeszklenia.
Krok 3
Ser żółty zetrzyj na tarce o największych oczkach. Parówki pokrój w plasterki.
Krok 4
Do naczynia włóż warstwę ryżu, na to plasterki parówek, całość przykryj cebulą i posyp serem. Przykryć warstwą ryżu. Na kolejną warstwę ułóż cebulę i parówki. Proces powtarzaj do wypełnienia naczynia. Wierzch posyp serem. Zapiekankę piec około 20 minut w piekarniku. Podawać na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej