Zapiekanka ryżowa mojej Mamy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ryżowa mojej Mamy

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 sztuki

300 gramów

200 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż dodając do wody Kostki Rosołu z kury Knorr. Naczynie żaroodporne wysmaruj cienką warstwą oleju.

Krok 2

Cebulę posiekaj i podsmaż na małym ogniu do zeszklenia.

Krok 3

Ser żółty zetrzyj na tarce o największych oczkach. Parówki pokrój w plasterki.

Krok 4

Do naczynia włóż warstwę ryżu, na to plasterki parówek, całość przykryj cebulą i posyp serem. Przykryć warstwą ryżu. Na kolejną warstwę ułóż cebulę i parówki. Proces powtarzaj do wypełnienia naczynia. Wierzch posyp serem. Zapiekankę piec około 20 minut w piekarniku. Podawać na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ryżowa mojej Mamy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ryżowa mojej Mamy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ryżowa mojej Mamy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ryżowa mojej Mamy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ryżowa mojej Mamy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ryżowa mojej Mamy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ryżowa mojej Mamy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ryżowa mojej Mamy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej