Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

null

null

2 sztuki

100 gramów

null

250 gramów

200 mililitrów

null

200 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka podsmaż i pokrój w paski.

Krok 2

Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą, wyłóż w nim piersi z kurczaka. Posyp przyprawami.

Krok 3

Banany pokrój w plastry, a ananasy w kostkę i wysyp na mięso. Posyp curry i tymiankiem.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z koncentratem i polej danie. Posyp serem.

Krok 5

Piecz 30 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej