Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

null

null

2 sztuki

100 gramów

null

250 gramów

200 mililitrów

null

200 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka podsmaż i pokrój w paski.

Krok 2

Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą, wyłóż w nim piersi z kurczaka. Posyp przyprawami.

Krok 3

Banany pokrój w plastry, a ananasy w kostkę i wysyp na mięso. Posyp curry i tymiankiem.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z koncentratem i polej danie. Posyp serem.

Krok 5

Piecz 30 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej