Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa
łatwe
6 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
null
null
2 sztuki
100 gramów
null
250 gramów
200 mililitrów
null
200 mililitrów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka podsmaż i pokrój w paski.
Krok 2
Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą, wyłóż w nim piersi z kurczaka. Posyp przyprawami.
Krok 3
Banany pokrój w plastry, a ananasy w kostkę i wysyp na mięso. Posyp curry i tymiankiem.
Krok 4
Śmietanę wymieszaj z koncentratem i polej danie. Posyp serem.
Krok 5
Piecz 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej