Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa
łatwe
7 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
null
null
2 sztuki
100 gramów
null
250 gramów
200 mililitrów
null
200 mililitrów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka podsmaż i pokrój w paski.
Krok 2
Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą, wyłóż w nim piersi z kurczaka. Posyp przyprawami.
Krok 3
Banany pokrój w plastry, a ananasy w kostkę i wysyp na mięso. Posyp curry i tymiankiem.
Krok 4
Śmietanę wymieszaj z koncentratem i polej danie. Posyp serem.
Krok 5
Piecz 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej