Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

null

null

2 sztuki

100 gramów

null

250 gramów

200 mililitrów

null

200 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka podsmaż i pokrój w paski.

Krok 2

Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą, wyłóż w nim piersi z kurczaka. Posyp przyprawami.

Krok 3

Banany pokrój w plastry, a ananasy w kostkę i wysyp na mięso. Posyp curry i tymiankiem.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z koncentratem i polej danie. Posyp serem.

Krok 5

Piecz 30 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tagliatelle z cukinią
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej