Zapiekanka z kurczakiem i owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z kurczakiem i owocami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 łyżeczka

150 mililitrów

400 gramów

150 gramów

1 sztuka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron, a następnie przelej go zimną wodą.

Krok 2

Piersi z kurczaka pokrój w kostkę i ugotuj w lekko osolonej wodzie.

Krok 3

Umyj obierz pomarańcze, po czym pokrój je na kawałki. Winogrona umyj.

Krok 4

Fix kurczak po hawajsku Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu.

Krok 5

Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem. Wyłóż makaron, następnie kawałki kurczaka i owoce. Polej przygotowanym Fixem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z kurczakiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z kurczakiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z kurczakiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z kurczakiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z kurczakiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z kurczakiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z kurczakiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z kurczakiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej