Zapiekanka z kurczakiem i owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z kurczakiem i owocami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 łyżeczka

150 mililitrów

400 gramów

150 gramów

1 sztuka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron, a następnie przelej go zimną wodą.

Krok 2

Piersi z kurczaka pokrój w kostkę i ugotuj w lekko osolonej wodzie.

Krok 3

Umyj obierz pomarańcze, po czym pokrój je na kawałki. Winogrona umyj.

Krok 4

Fix kurczak po hawajsku Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu.

Krok 5

Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem. Wyłóż makaron, następnie kawałki kurczaka i owoce. Polej przygotowanym Fixem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z kurczakiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z kurczakiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z kurczakiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z kurczakiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z kurczakiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z kurczakiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z kurczakiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z kurczakiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej