Zapiekanka z kurczakiem i owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z kurczakiem i owocami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 łyżeczka

150 mililitrów

400 gramów

150 gramów

1 sztuka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron, a następnie przelej go zimną wodą.

Krok 2

Piersi z kurczaka pokrój w kostkę i ugotuj w lekko osolonej wodzie.

Krok 3

Umyj obierz pomarańcze, po czym pokrój je na kawałki. Winogrona umyj.

Krok 4

Fix kurczak po hawajsku Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu.

Krok 5

Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem. Wyłóż makaron, następnie kawałki kurczaka i owoce. Polej przygotowanym Fixem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z kurczakiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z kurczakiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z kurczakiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z kurczakiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z kurczakiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z kurczakiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z kurczakiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z kurczakiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej