Ziemniaczane gniazda

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

8 sztuk

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki dokładnie wyszoruj i włóż do rozgrzanego piekarnika. Upiecz, ostudź i przetnij wzdłuż.

Krok 2

Wydrąż trochę miąższu, posyp solą, pieprzem i włóż kawałeczek masła.

Krok 3

Do zagłębień wbijaj jajka i wstaw do gorącego piekarnika na 3-4 minuty. Posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczane gniazda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczane gniazda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczane gniazda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczane gniazda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczane gniazda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczane gniazda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczane gniazda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej