Składniki
8 sztuk
1 szczypta
1 szczypta
8 sztuk
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki dokładnie wyszoruj i włóż do rozgrzanego piekarnika. Upiecz, ostudź i przetnij wzdłuż.
Krok 2
Wydrąż trochę miąższu, posyp solą, pieprzem i włóż kawałeczek masła.
Krok 3
Do zagłębień wbijaj jajka i wstaw do gorącego piekarnika na 3-4 minuty. Posyp natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej