Ziemniaczane gniazda przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczane gniazda

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

8 sztuk

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki dokładnie wyszoruj i włóż do rozgrzanego piekarnika. Upiecz, ostudź i przetnij wzdłuż.

Krok 2

Wydrąż trochę miąższu, posyp solą, pieprzem i włóż kawałeczek masła.

Krok 3

Do zagłębień wbijaj jajka i wstaw do gorącego piekarnika na 3-4 minuty. Posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczane gniazda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczane gniazda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczane gniazda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczane gniazda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczane gniazda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczane gniazda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczane gniazda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczane gniazda - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka szparagowa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej