Zapiekanka z arbuza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z arbuza

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zapiekanka z arbuza to idealny przykład na to, ze tak naprawdę przepisy kulinarne nie muszą się trzymać żadnych okreslonych barier, czy granic, a mogą być przez swoją pomysłowość naprawdę dobre.

Krok 2

Przyrządzanie zapiekanki z arbuza zaczynamy od ciasta, czyli mieszamy ze sobą mąkę, jajko, śmietanę i cukier puder, całość ubijamy do uzyskania sztywności. Następnie kroimy arbuza na drobne części, używamy tylko jadalnej części. W naczyniu żaroodpornym układamy biszkopty, następnie ciasto i arbuza. Całość zapiekamy przez kilkanaście minut i spożywamy. Deser ten jest wspaniałą alternatywą, na zimne wieczory. Możemy przypomnieć sobie smak lata, a jednocześnie się ogrzać. W cieście używamy proporcji 4 łyżki mąki na dwa jajka i dwie łyżki śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z arbuza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Rurki ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej