
Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zapiekanka z arbuza to idealny przykład na to, ze tak naprawdę przepisy kulinarne nie muszą się trzymać żadnych okreslonych barier, czy granic, a mogą być przez swoją pomysłowość naprawdę dobre.
Krok 2
Przyrządzanie zapiekanki z arbuza zaczynamy od ciasta, czyli mieszamy ze sobą mąkę, jajko, śmietanę i cukier puder, całość ubijamy do uzyskania sztywności. Następnie kroimy arbuza na drobne części, używamy tylko jadalnej części. W naczyniu żaroodpornym układamy biszkopty, następnie ciasto i arbuza. Całość zapiekamy przez kilkanaście minut i spożywamy. Deser ten jest wspaniałą alternatywą, na zimne wieczory. Możemy przypomnieć sobie smak lata, a jednocześnie się ogrzać. W cieście używamy proporcji 4 łyżki mąki na dwa jajka i dwie łyżki śmietany.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej