Zapiekanka z arbuza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z arbuza

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zapiekanka z arbuza to idealny przykład na to, ze tak naprawdę przepisy kulinarne nie muszą się trzymać żadnych okreslonych barier, czy granic, a mogą być przez swoją pomysłowość naprawdę dobre.

Krok 2

Przyrządzanie zapiekanki z arbuza zaczynamy od ciasta, czyli mieszamy ze sobą mąkę, jajko, śmietanę i cukier puder, całość ubijamy do uzyskania sztywności. Następnie kroimy arbuza na drobne części, używamy tylko jadalnej części. W naczyniu żaroodpornym układamy biszkopty, następnie ciasto i arbuza. Całość zapiekamy przez kilkanaście minut i spożywamy. Deser ten jest wspaniałą alternatywą, na zimne wieczory. Możemy przypomnieć sobie smak lata, a jednocześnie się ogrzać. W cieście używamy proporcji 4 łyżki mąki na dwa jajka i dwie łyżki śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z arbuza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej