
Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zapiekanka z arbuza to idealny przykład na to, ze tak naprawdę przepisy kulinarne nie muszą się trzymać żadnych okreslonych barier, czy granic, a mogą być przez swoją pomysłowość naprawdę dobre.
Krok 2
Przyrządzanie zapiekanki z arbuza zaczynamy od ciasta, czyli mieszamy ze sobą mąkę, jajko, śmietanę i cukier puder, całość ubijamy do uzyskania sztywności. Następnie kroimy arbuza na drobne części, używamy tylko jadalnej części. W naczyniu żaroodpornym układamy biszkopty, następnie ciasto i arbuza. Całość zapiekamy przez kilkanaście minut i spożywamy. Deser ten jest wspaniałą alternatywą, na zimne wieczory. Możemy przypomnieć sobie smak lata, a jednocześnie się ogrzać. W cieście używamy proporcji 4 łyżki mąki na dwa jajka i dwie łyżki śmietany.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej