
Składniki
250 gramów
200 gramów
1 litr
4 sztuki
20 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko doprowadź do wrzenia i zestaw z ognia.
Krok 2
Mąkę wymieszaj z cukrem i wbij 2 jajka. Całość dokładnie wymieszaj i wlewaj stopniowo do mleka.
Krok 3
Całość ubij mikserem.
Krok 4
Śliwki ułóż w formie i zalej ciastem. Wierzch posyp wiórkami masła.
Krok 5
Piecz 45 minut w temperaturze 210 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej