
Składniki
250 gramów
200 gramów
1 litr
4 sztuki
20 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko doprowadź do wrzenia i zestaw z ognia.
Krok 2
Mąkę wymieszaj z cukrem i wbij 2 jajka. Całość dokładnie wymieszaj i wlewaj stopniowo do mleka.
Krok 3
Całość ubij mikserem.
Krok 4
Śliwki ułóż w formie i zalej ciastem. Wierzch posyp wiórkami masła.
Krok 5
Piecz 45 minut w temperaturze 210 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej