Zapiekanka ze śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ze śliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

200 gramów

1 litr

4 sztuki

20 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko doprowadź do wrzenia i zestaw z ognia.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z cukrem i wbij 2 jajka. Całość dokładnie wymieszaj i wlewaj stopniowo do mleka.

Krok 3

Całość ubij mikserem.

Krok 4

Śliwki ułóż w formie i zalej ciastem. Wierzch posyp wiórkami masła.

Krok 5

Piecz 45 minut w temperaturze 210 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krupnik
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej