Zapiekanka z rybą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

4 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 kilogram

1 szczypta

8 łyżek

1 kilogram

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj i ugotuj. Wystudź, po czym pokrój w plasterki.

Krok 2

Filety z pangi umyj, odsącz, podziel na porcje, przypraw, oprósz mąką i podsmaż na złoty kolor.

Krok 3

Cebulę pokrój w talarki i dodaj do ryby.

Krok 4

Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki i podsmaż.

Krok 5

W żaroodpornym naczyniu ułóż na przemian warstwę ziemniaków, pieczarek, podsmażone ryby i cebulę.

Krok 6

Zalej kwaśną śmietaną i zapiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej