Zapiekanka z rybą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z rybą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

4 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 kilogram

1 szczypta

8 łyżek

1 kilogram

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj i ugotuj. Wystudź, po czym pokrój w plasterki.

Krok 2

Filety z pangi umyj, odsącz, podziel na porcje, przypraw, oprósz mąką i podsmaż na złoty kolor.

Krok 3

Cebulę pokrój w talarki i dodaj do ryby.

Krok 4

Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki i podsmaż.

Krok 5

W żaroodpornym naczyniu ułóż na przemian warstwę ziemniaków, pieczarek, podsmażone ryby i cebulę.

Krok 6

Zalej kwaśną śmietaną i zapiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z rybą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej