
Składniki
1 kilogram
4 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 kilogram
1 szczypta
8 łyżek
1 kilogram
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki umyj i ugotuj. Wystudź, po czym pokrój w plasterki.
Krok 2
Filety z pangi umyj, odsącz, podziel na porcje, przypraw, oprósz mąką i podsmaż na złoty kolor.
Krok 3
Cebulę pokrój w talarki i dodaj do ryby.
Krok 4
Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki i podsmaż.
Krok 5
W żaroodpornym naczyniu ułóż na przemian warstwę ziemniaków, pieczarek, podsmażone ryby i cebulę.
Krok 6
Zalej kwaśną śmietaną i zapiecz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej