Zapiekanka z rybą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z rybą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

4 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 kilogram

1 szczypta

8 łyżek

1 kilogram

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj i ugotuj. Wystudź, po czym pokrój w plasterki.

Krok 2

Filety z pangi umyj, odsącz, podziel na porcje, przypraw, oprósz mąką i podsmaż na złoty kolor.

Krok 3

Cebulę pokrój w talarki i dodaj do ryby.

Krok 4

Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki i podsmaż.

Krok 5

W żaroodpornym naczyniu ułóż na przemian warstwę ziemniaków, pieczarek, podsmażone ryby i cebulę.

Krok 6

Zalej kwaśną śmietaną i zapiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z rybą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej