Zapiekanka z rybą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z rybą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

4 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 kilogram

1 szczypta

8 łyżek

1 kilogram

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj i ugotuj. Wystudź, po czym pokrój w plasterki.

Krok 2

Filety z pangi umyj, odsącz, podziel na porcje, przypraw, oprósz mąką i podsmaż na złoty kolor.

Krok 3

Cebulę pokrój w talarki i dodaj do ryby.

Krok 4

Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki i podsmaż.

Krok 5

W żaroodpornym naczyniu ułóż na przemian warstwę ziemniaków, pieczarek, podsmażone ryby i cebulę.

Krok 6

Zalej kwaśną śmietaną i zapiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z rybą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej