
Składniki
1 kilogram
4 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 kilogram
1 szczypta
8 łyżek
1 kilogram
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki umyj i ugotuj. Wystudź, po czym pokrój w plasterki.
Krok 2
Filety z pangi umyj, odsącz, podziel na porcje, przypraw, oprósz mąką i podsmaż na złoty kolor.
Krok 3
Cebulę pokrój w talarki i dodaj do ryby.
Krok 4
Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki i podsmaż.
Krok 5
W żaroodpornym naczyniu ułóż na przemian warstwę ziemniaków, pieczarek, podsmażone ryby i cebulę.
Krok 6
Zalej kwaśną śmietaną i zapiecz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej