PRZEPISY.PL

Zapiekanka z rybą

Autor: pasibrzuch
  • 45
  • 6
  • Średnie
  • 0
2
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • ziemniaki1 kg
  • cebula4 szt
  • olej2 łyżki
  • pieprz1 szczypta
  • pieczarki1 kg
  • sól1 szczypta
  • mąka8 łyżek
  • panga1 kg
  • śmietana kwaśna1 szklanka
    • Krok 1

      Ziemniaki umyj i ugotuj. Wystudź, po czym pokrój w plasterki.
    • Krok 2

      Filety z pangi umyj, odsącz, podziel na porcje, przypraw, oprósz mąką i podsmaż na złoty kolor.
    • Krok 3

      Cebulę pokrój w talarki i dodaj do ryby.
    • Krok 4

      Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki i podsmaż.
    • Krok 5

      W żaroodpornym naczyniu ułóż na przemian warstwę ziemniaków, pieczarek, podsmażone ryby i cebulę.
    • Krok 6

      Zalej kwaśną śmietaną i zapiecz.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    196
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    142
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    368
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe
    85
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe