Arroz mejicano czyli smaczny ryż z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

3 łyżki

2 łyżki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 łyżka

1 szklanka

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

3 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz i pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 2

Ryż przepłucz pod bieżącą wodą i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Krok 3

Dodaj warzywa, przyprawy i duś pod przykryciem przez ok. 25 minut.

Krok 4

Przygotuj żaroodporne natłuszczone naczynie i przełóż do niego gotowy ryż z warzywami.

Krok 5

Dodaj pokrojoną w kostkę szynkę, oprósz bułką tartą i startym na tarce serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 20-25 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Arroz mejicano czyli smaczny ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Arroz mejicano czyli smaczny ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Arroz mejicano czyli smaczny ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Arroz mejicano czyli smaczny ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Arroz mejicano czyli smaczny ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Arroz mejicano czyli smaczny ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Arroz mejicano czyli smaczny ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Aromatyczne pesto
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej