Gulasz z cukini przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z cukini

Autor: Ewelina Łuszcz

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

4 sztuki

5 sztuk

150 gramów

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię pokrój w dużą kostkę.

Krok 2

Sparz, obierz i pokrój pomidory.

Krok 3

Posiekaj czosnek.

Krok 4

Do rondla wlej olej.

Krok 5

Wrzuć cukinię i czosnek.

Krok 6

Przypraw pieprzem i majerankiem.

Krok 7

Duś pod przykryciem 10 min.

Krok 8

Dodaj pomidory i duś przez kolejne 10 min.

Krok 9

Na koniec połóż na potrawie plastry żółtego sera i podgrzewaj, aż się rozpusczą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z cukini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z cukini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z cukini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z cukini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z cukini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z cukini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z cukini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z cukini - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej