
Składniki
3 sztuki
4 sztuki
5 sztuk
150 gramów
3 łyżki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię pokrój w dużą kostkę.
Krok 2
Sparz, obierz i pokrój pomidory.
Krok 3
Posiekaj czosnek.
Krok 4
Do rondla wlej olej.
Krok 5
Wrzuć cukinię i czosnek.
Krok 6
Przypraw pieprzem i majerankiem.
Krok 7
Duś pod przykryciem 10 min.
Krok 8
Dodaj pomidory i duś przez kolejne 10 min.
Krok 9
Na koniec połóż na potrawie plastry żółtego sera i podgrzewaj, aż się rozpusczą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej