
Składniki
3 sztuki
4 sztuki
5 sztuk
150 gramów
3 łyżki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię pokrój w dużą kostkę.
Krok 2
Sparz, obierz i pokrój pomidory.
Krok 3
Posiekaj czosnek.
Krok 4
Do rondla wlej olej.
Krok 5
Wrzuć cukinię i czosnek.
Krok 6
Przypraw pieprzem i majerankiem.
Krok 7
Duś pod przykryciem 10 min.
Krok 8
Dodaj pomidory i duś przez kolejne 10 min.
Krok 9
Na koniec połóż na potrawie plastry żółtego sera i podgrzewaj, aż się rozpusczą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej