Gulasz z cukini przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z cukini

Autor: Ewelina Łuszcz

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

4 sztuki

5 sztuk

150 gramów

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię pokrój w dużą kostkę.

Krok 2

Sparz, obierz i pokrój pomidory.

Krok 3

Posiekaj czosnek.

Krok 4

Do rondla wlej olej.

Krok 5

Wrzuć cukinię i czosnek.

Krok 6

Przypraw pieprzem i majerankiem.

Krok 7

Duś pod przykryciem 10 min.

Krok 8

Dodaj pomidory i duś przez kolejne 10 min.

Krok 9

Na koniec połóż na potrawie plastry żółtego sera i podgrzewaj, aż się rozpusczą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z cukini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z cukini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z cukini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z cukini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z cukini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z cukini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z cukini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z cukini - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Hiszpańska zupa fasolowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej