
Składniki
3 sztuki
4 sztuki
5 sztuk
150 gramów
3 łyżki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię pokrój w dużą kostkę.
Krok 2
Sparz, obierz i pokrój pomidory.
Krok 3
Posiekaj czosnek.
Krok 4
Do rondla wlej olej.
Krok 5
Wrzuć cukinię i czosnek.
Krok 6
Przypraw pieprzem i majerankiem.
Krok 7
Duś pod przykryciem 10 min.
Krok 8
Dodaj pomidory i duś przez kolejne 10 min.
Krok 9
Na koniec połóż na potrawie plastry żółtego sera i podgrzewaj, aż się rozpusczą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej