
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
400 gramów
1 opakowanie
1 łyżeczka
4 łyżki
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na oleju.
Krok 2
Dodaj mięso, smaż 5 minut.
Krok 3
Dorzuć paprykę pokrojoną w kostkę i smaż kolejne 5 minut.
Krok 4
Wrzuć odsączone z zalewy fasolę, kukurydzę i zieloną fasolkę.
Krok 5
Wymieszaj z koncentratem pomidorowym, przypraw, aby danie było pikantne. Przykryj i duś przez około 10 minut.
Krok 6
Podawaj z zieleniną i pieczywem posypane tartym żółtym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej