Proste danie meksykańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Proste danie meksykańskie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

400 gramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

4 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na oleju.

Krok 2

Dodaj mięso, smaż 5 minut.

Krok 3

Dorzuć paprykę pokrojoną w kostkę i smaż kolejne 5 minut.

Krok 4

Wrzuć odsączone z zalewy fasolę, kukurydzę i zieloną fasolkę.

Krok 5

Wymieszaj z koncentratem pomidorowym, przypraw, aby danie było pikantne. Przykryj i duś przez około 10 minut.

Krok 6

Podawaj z zieleniną i pieczywem posypane tartym żółtym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Proste danie meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Proste danie meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Proste danie meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Proste danie meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Proste danie meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Proste danie meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Proste danie meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Proste danie meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej