
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
400 gramów
1 opakowanie
1 łyżeczka
4 łyżki
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na oleju.
Krok 2
Dodaj mięso, smaż 5 minut.
Krok 3
Dorzuć paprykę pokrojoną w kostkę i smaż kolejne 5 minut.
Krok 4
Wrzuć odsączone z zalewy fasolę, kukurydzę i zieloną fasolkę.
Krok 5
Wymieszaj z koncentratem pomidorowym, przypraw, aby danie było pikantne. Przykryj i duś przez około 10 minut.
Krok 6
Podawaj z zieleniną i pieczywem posypane tartym żółtym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej