
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
400 gramów
1 opakowanie
1 łyżeczka
4 łyżki
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na oleju.
Krok 2
Dodaj mięso, smaż 5 minut.
Krok 3
Dorzuć paprykę pokrojoną w kostkę i smaż kolejne 5 minut.
Krok 4
Wrzuć odsączone z zalewy fasolę, kukurydzę i zieloną fasolkę.
Krok 5
Wymieszaj z koncentratem pomidorowym, przypraw, aby danie było pikantne. Przykryj i duś przez około 10 minut.
Krok 6
Podawaj z zieleniną i pieczywem posypane tartym żółtym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej