Proste danie meksykańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Proste danie meksykańskie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

400 gramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

4 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na oleju.

Krok 2

Dodaj mięso, smaż 5 minut.

Krok 3

Dorzuć paprykę pokrojoną w kostkę i smaż kolejne 5 minut.

Krok 4

Wrzuć odsączone z zalewy fasolę, kukurydzę i zieloną fasolkę.

Krok 5

Wymieszaj z koncentratem pomidorowym, przypraw, aby danie było pikantne. Przykryj i duś przez około 10 minut.

Krok 6

Podawaj z zieleniną i pieczywem posypane tartym żółtym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Proste danie meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Proste danie meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Proste danie meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Proste danie meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Proste danie meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Proste danie meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Proste danie meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Proste danie meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Tort leśny mech
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

średnie

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej