
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
400 gramów
1 opakowanie
1 łyżeczka
4 łyżki
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na oleju.
Krok 2
Dodaj mięso, smaż 5 minut.
Krok 3
Dorzuć paprykę pokrojoną w kostkę i smaż kolejne 5 minut.
Krok 4
Wrzuć odsączone z zalewy fasolę, kukurydzę i zieloną fasolkę.
Krok 5
Wymieszaj z koncentratem pomidorowym, przypraw, aby danie było pikantne. Przykryj i duś przez około 10 minut.
Krok 6
Podawaj z zieleniną i pieczywem posypane tartym żółtym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej