Proste danie meksykańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Proste danie meksykańskie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

400 gramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

4 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na oleju.

Krok 2

Dodaj mięso, smaż 5 minut.

Krok 3

Dorzuć paprykę pokrojoną w kostkę i smaż kolejne 5 minut.

Krok 4

Wrzuć odsączone z zalewy fasolę, kukurydzę i zieloną fasolkę.

Krok 5

Wymieszaj z koncentratem pomidorowym, przypraw, aby danie było pikantne. Przykryj i duś przez około 10 minut.

Krok 6

Podawaj z zieleniną i pieczywem posypane tartym żółtym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Proste danie meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Proste danie meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Proste danie meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Proste danie meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Proste danie meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Proste danie meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Proste danie meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Proste danie meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej