Tortino di carciofi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortino di carciofi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

4 sztuki

4 łyżki

2 łyżki

60 gramów

6 sztuk

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Usuń zewnętrzne liście karczochów. Z pozostałych obetnij szpice.

Krok 2

Resztę pokrój w cienkie plastry i włóż do miski z woda i sokiem cytrynowym.

Krok 3

W drugiej misce wymieszaj jajka z oliwą. Dodaj natkę pietruszki i ser. Przypraw.

Krok 4

Żaroodporne naczynie wysmaruj tłuszczem i posyp bułka tartą.

Krok 5

Karczochy odsącz i wraz z masą jajeczną włóż do naczynia. Posyp bułka tartą.

Krok 6

Piecz 30 minut w temperaturze 160 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortino di carciofi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortino di carciofi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortino di carciofi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortino di carciofi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortino di carciofi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortino di carciofi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortino di carciofi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej