Tortino di carciofi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortino di carciofi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

4 sztuki

4 łyżki

2 łyżki

60 gramów

6 sztuk

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Usuń zewnętrzne liście karczochów. Z pozostałych obetnij szpice.

Krok 2

Resztę pokrój w cienkie plastry i włóż do miski z woda i sokiem cytrynowym.

Krok 3

W drugiej misce wymieszaj jajka z oliwą. Dodaj natkę pietruszki i ser. Przypraw.

Krok 4

Żaroodporne naczynie wysmaruj tłuszczem i posyp bułka tartą.

Krok 5

Karczochy odsącz i wraz z masą jajeczną włóż do naczynia. Posyp bułka tartą.

Krok 6

Piecz 30 minut w temperaturze 160 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortino di carciofi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortino di carciofi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortino di carciofi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortino di carciofi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortino di carciofi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortino di carciofi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortino di carciofi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortino di carciofi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Jagodzianki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej