Wyśmienite grzyby w cieście francuskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienite grzyby w cieście francuskim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

450 gramów

250 gramów

1 sztuka

50 gramów

3 sztuki

50 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby przepłucz i osusz. Posiekaj w drobne kawałeczki razem z cebulą i szynką. Podsmaż pocięte składniki na rozgrzanym tłuszczu i dopraw do smaku.

Krok 2

Podlej odrobiną wody i duś aż do jej całkowitego wyparowania.

Krok 3

2 jajka roztrzep razem ze śmietaną i posiekana pietruszką. Dopraw odrobiną pieprzu, solą i gałką muszkatołową, tak przygotowanym sosem zalej grzyby i podsmaż do momentu aż jajka się zetną.

Krok 4

Ciasto rozwiń i pokrój w kwadraty. Na każdym kawałku ułóż ostudzony farsz i zwiń w pasztecik zaklejając boki. Posmaruj rozmąconym widelcem jajkiem i ułóż na blaszce wysmarowanej margaryną. Piec przez ok. 25-30 min. w temperaturze- 200 stopni.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienite grzyby w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienite grzyby w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienite grzyby w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienite grzyby w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienite grzyby w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienite grzyby w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienite grzyby w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienite grzyby w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka do mięs
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej