Wyśmienite grzyby w cieście francuskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienite grzyby w cieście francuskim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

450 gramów

250 gramów

1 sztuka

50 gramów

3 sztuki

50 mililitrów

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby przepłucz i osusz. Posiekaj w drobne kawałeczki razem z cebulą i szynką. Podsmaż pocięte składniki na rozgrzanym tłuszczu i dopraw do smaku.

Krok 2

Podlej odrobiną wody i duś aż do jej całkowitego wyparowania.

Krok 3

2 jajka roztrzep razem ze śmietaną i posiekana pietruszką. Dopraw odrobiną pieprzu, solą i gałką muszkatołową, tak przygotowanym sosem zalej grzyby i podsmaż do momentu aż jajka się zetną.

Krok 4

Ciasto rozwiń i pokrój w kwadraty. Na każdym kawałku ułóż ostudzony farsz i zwiń w pasztecik zaklejając boki. Posmaruj rozmąconym widelcem jajkiem i ułóż na blaszce wysmarowanej tłuszczem. Piec przez ok. 25-30 min. w temperaturze- 200 stopni.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienite grzyby w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienite grzyby w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienite grzyby w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienite grzyby w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienite grzyby w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienite grzyby w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienite grzyby w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienite grzyby w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Papryka faszerowana mięsem
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej