
Składniki
150 mililitrów
1 szklanka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 szklanki
1 szklanka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ryż na mleku. Dopraw przyprawą Delikat i solą.
Krok 2
Przygotuj ciasto pierogowe - połącz mąkę z ciepłą wodą i zagnieć.
Krok 3
Rozwałkuj ciasto i wycinaj z niego koła. Na środku każdego umieść ok. łyżeczkę farszu. Brzegi ciasta zawijaj do środka, tworząc falbankę (tak jak na zdjęciu - to tradycyjny sposób lepienia tych fińskich pierożków).
Krok 4
Zapiekaj w 180 stopniach, ok. 20 min. Serwuj np. z pastą z łososia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej