
Składniki
150 mililitrów
1 szklanka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 szklanki
1 szklanka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ryż na mleku. Dopraw przyprawą Delikat i solą.
Krok 2
Przygotuj ciasto pierogowe - połącz mąkę z ciepłą wodą i zagnieć.
Krok 3
Rozwałkuj ciasto i wycinaj z niego koła. Na środku każdego umieść ok. łyżeczkę farszu. Brzegi ciasta zawijaj do środka, tworząc falbankę (tak jak na zdjęciu - to tradycyjny sposób lepienia tych fińskich pierożków).
Krok 4
Zapiekaj w 180 stopniach, ok. 20 min. Serwuj np. z pastą z łososia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej