
Składniki
150 mililitrów
1 szklanka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 szklanki
1 szklanka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ryż na mleku. Dopraw przyprawą Delikat i solą.
Krok 2
Przygotuj ciasto pierogowe - połącz mąkę z ciepłą wodą i zagnieć.
Krok 3
Rozwałkuj ciasto i wycinaj z niego koła. Na środku każdego umieść ok. łyżeczkę farszu. Brzegi ciasta zawijaj do środka, tworząc falbankę (tak jak na zdjęciu - to tradycyjny sposób lepienia tych fińskich pierożków).
Krok 4
Zapiekaj w 180 stopniach, ok. 20 min. Serwuj np. z pastą z łososia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej