Rolada z łososiem i natką pietruszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada z łososiem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia i natkę pietruszki posiekaj drobno.

Krok 2

Biały ser dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr i połącz z łososiem i natką pietruszki.

Krok 3

Z masy serowej uformuj dość gruby walec i zawiń go ciasno w folię spożywczą. Następnie umieść ciasto w chłodnym miejscu (najlepiej lodówce) na całą dobę. Przed podaniem pokrój roladę na plastry i podawaj na chlebie. Dekoruj sałatą i cytryną.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rolada z łososiemRolada z łososiem

Rolada to danie, które większości z nas kojarzy się z mięsem. I słusznie! Przeważnie potrawę tę przygotowuje się przez zawinięcie farszu w kawałek mięsa (zwykle jest to wołowina). Poza nią, w skład rolady wchodzi zwykle boczek, kiełbasa, cebula, ogórek kiszony oraz czerstwa skórka chleba. Danie przyprawia się pieprzem, papryką i musztardą. W zależności od upodobań, możesz przygotować też zupełnie inną wersję rolady – na zimno, gdzie zamiast wołowiny królować będzie łosoś. Danie to jedynie z pozoru jest trudne do przygotowania – w rzeczywistości przyrządzisz je w kilka chwil. Ze względu na swój oryginalny wygląd, będzie się świetnie prezentować na stole podczas różnego rodzaju uroczystości. Do tej potrawy najlepiej wykorzystać wędzonego łososia w plastrach. Roladę serwować możesz solo, ozdobioną na przykład natką pietruszki. Możesz też serwować ją na pieczywie (do tego celu świetnie sprawdzi się w szczególności pokrojona na kawałki bagietka).