Składniki
20 dekagramów
1 sztuka
1 pęczek
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia i natkę pietruszki posiekaj drobno.
Krok 2
Biały ser dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr i połącz z łososiem i natką pietruszki.
Krok 3
Z masy serowej uformuj dość gruby walec i zawiń go ciasno w folię spożywczą. Następnie umieść ciasto w chłodnym miejscu (najlepiej lodówce) na całą dobę. Przed podaniem pokrój roladę na plastry i podawaj na chlebie. Dekoruj sałatą i cytryną.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Rolada z łososiem
Rolada to danie, które większości z nas kojarzy się z mięsem. I słusznie! Przeważnie potrawę tę przygotowuje się przez zawinięcie farszu w kawałek mięsa (zwykle jest to wołowina). Poza nią, w skład rolady wchodzi zwykle boczek, kiełbasa, cebula, ogórek kiszony oraz czerstwa skórka chleba. Danie przyprawia się pieprzem, papryką i musztardą. W zależności od upodobań, możesz przygotować też zupełnie inną wersję rolady – na zimno, gdzie zamiast wołowiny królować będzie łosoś. Danie to jedynie z pozoru jest trudne do przygotowania – w rzeczywistości przyrządzisz je w kilka chwil. Ze względu na swój oryginalny wygląd, będzie się świetnie prezentować na stole podczas różnego rodzaju uroczystości. Do tej potrawy najlepiej wykorzystać wędzonego łososia w plastrach. Roladę serwować możesz solo, ozdobioną na przykład natką pietruszki. Możesz też serwować ją na pieczywie (do tego celu świetnie sprawdzi się w szczególności pokrojona na kawałki bagietka).