Rolada z łososiem i natką pietruszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada z łososiem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia i natkę pietruszki posiekaj drobno.

Krok 2

Biały ser dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr i połącz z łososiem i natką pietruszki.

Krok 3

Z masy serowej uformuj dość gruby walec i zawiń go ciasno w folię spożywczą. Następnie umieść ciasto w chłodnym miejscu (najlepiej lodówce) na całą dobę. Przed podaniem pokrój roladę na plastry i podawaj na chlebie. Dekoruj sałatą i cytryną.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rolada z łososiemRolada z łososiem

Rolada to danie, które większości z nas kojarzy się z mięsem. I słusznie! Przeważnie potrawę tę przygotowuje się przez zawinięcie farszu w kawałek mięsa (zwykle jest to wołowina). Poza nią, w skład rolady wchodzi zwykle boczek, kiełbasa, cebula, ogórek kiszony oraz czerstwa skórka chleba. Danie przyprawia się pieprzem, papryką i musztardą. W zależności od upodobań, możesz przygotować też zupełnie inną wersję rolady – na zimno, gdzie zamiast wołowiny królować będzie łosoś. Danie to jedynie z pozoru jest trudne do przygotowania – w rzeczywistości przyrządzisz je w kilka chwil. Ze względu na swój oryginalny wygląd, będzie się świetnie prezentować na stole podczas różnego rodzaju uroczystości. Do tej potrawy najlepiej wykorzystać wędzonego łososia w plastrach. Roladę serwować możesz solo, ozdobioną na przykład natką pietruszki. Możesz też serwować ją na pieczywie (do tego celu świetnie sprawdzi się w szczególności pokrojona na kawałki bagietka).