Składniki
20 dekagramów
1 sztuka
1 pęczek
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia i natkę pietruszki posiekaj drobno.
Krok 2
Biały ser dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr i połącz z łososiem i natką pietruszki.
Krok 3
Z masy serowej uformuj dość gruby walec i zawiń go ciasno w folię spożywczą. Następnie umieść ciasto w chłodnym miejscu (najlepiej lodówce) na całą dobę. Przed podaniem pokrój roladę na plastry i podawaj na chlebie. Dekoruj sałatą i cytryną.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Rolada z łososiem
Rolada to danie, które większości z nas kojarzy się z mięsem. I słusznie! Przeważnie potrawę tę przygotowuje się przez zawinięcie farszu w kawałek mięsa (zwykle jest to wołowina). Poza nią, w skład rolady wchodzi zwykle boczek, kiełbasa, cebula, ogórek kiszony oraz czerstwa skórka chleba. Danie przyprawia się pieprzem, papryką i musztardą. W zależności od upodobań, możesz przygotować też zupełnie inną wersję rolady – na zimno, gdzie zamiast wołowiny królować będzie łosoś. Danie to jedynie z pozoru jest trudne do przygotowania – w rzeczywistości przyrządzisz je w kilka chwil. Ze względu na swój oryginalny wygląd, będzie się świetnie prezentować na stole podczas różnego rodzaju uroczystości. Do tej potrawy najlepiej wykorzystać wędzonego łososia w plastrach. Roladę serwować możesz solo, ozdobioną na przykład natką pietruszki. Możesz też serwować ją na pieczywie (do tego celu świetnie sprawdzi się w szczególności pokrojona na kawałki bagietka).