Rolada z łososiem

Autor: tommy tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

1 pęczek

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia i natkę pietruszki posiekaj drobno.

Krok 2

Biały ser dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr i połącz z łososiem i natką pietruszki.

Krok 3

Z masy serowej uformuj dość gruby walec i zawiń go ciasno w folię spożywczą. Następnie umieść ciasto w chłodnym miejscu (najlepiej lodówce) na całą dobę. Przed podaniem pokrój roladę na plastry i podawaj na chlebie. Dekoruj sałatą i cytryną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rolada z łososiemRolada z łososiem

Rolada to danie, które większości z nas kojarzy się z mięsem. I słusznie! Przeważnie potrawę tę przygotowuje się przez zawinięcie farszu w kawałek mięsa (zwykle jest to wołowina). Poza nią, w skład rolady wchodzi zwykle boczek, kiełbasa, cebula, ogórek kiszony oraz czerstwa skórka chleba. Danie przyprawia się pieprzem, papryką i musztardą. W zależności od upodobań, możesz przygotować też zupełnie inną wersję rolady – na zimno, gdzie zamiast wołowiny królować będzie łosoś. Danie to jedynie z pozoru jest trudne do przygotowania – w rzeczywistości przyrządzisz je w kilka chwil. Ze względu na swój oryginalny wygląd, będzie się świetnie prezentować na stole podczas różnego rodzaju uroczystości. Do tej potrawy najlepiej wykorzystać wędzonego łososia w plastrach. Roladę serwować możesz solo, ozdobioną na przykład natką pietruszki. Możesz też serwować ją na pieczywie (do tego celu świetnie sprawdzi się w szczególności pokrojona na kawałki bagietka).