Wegańska sałatka z parówkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegańska sałatka z parówkami

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

100 gramów

0.5 sztuki

3 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiora oczyszczamy, myjemy i dzielimy na różyczki. Układamy go w naczyniu do gotowania na parze i parujemy ok 6-7 min ( by był miękki ale pozostał jędrny). Uparowanego kalafiora studzimy.

Krok 2

Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o duzych oczkach.

Krok 3

Parówki obieramy z folijek i równiez podgrzewamy w parowarze (zajmie nam to ok 4-5 min). Ciepłe parówki sojowe kroimy w plasterki.

Krok 4

Do miski wrzucamy kalafiora, parówki, marchewke i groszek.

Krok 5

Zioła razem z przyprawami mielimy w moździerzu na proszek. Zmielone przyprawy mieszamy z majonezem sojowym. Tak przygotowany majonez mieszamy z pozostałymi składnikami sałatki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegańska sałatka z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegańska sałatka z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegańska sałatka z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegańska sałatka z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegańska sałatka z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegańska sałatka z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegańska sałatka z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegańska sałatka z parówkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej