Wegańska sałatka z parówkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegańska sałatka z parówkami

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

100 gramów

3 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiora oczyszczamy, myjemy i dzielimy na różyczki. Układamy go w naczyniu do gotowania na parze i parujemy ok 6-7 min ( by był miękki ale pozostał jędrny). Uparowanego kalafiora studzimy.

Krok 2

Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o duzych oczkach.

Krok 3

Parówki obieramy z folijek i równiez podgrzewamy w parowarze (zajmie nam to ok 4-5 min). Ciepłe parówki sojowe kroimy w plasterki.

Krok 4

Do miski wrzucamy kalafiora, parówki, marchewke i groszek.

Krok 5

Zioła razem z przyprawami mielimy w moździerzu na proszek. Zmielone przyprawy mieszamy z majonezem sojowym. Tak przygotowany majonez mieszamy z pozostałymi składnikami sałatki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegańska sałatka z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegańska sałatka z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegańska sałatka z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegańska sałatka z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegańska sałatka z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegańska sałatka z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegańska sałatka z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegańska sałatka z parówkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej