
Składniki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
100 gramów
0.5 sztuki
3 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafiora oczyszczamy, myjemy i dzielimy na różyczki. Układamy go w naczyniu do gotowania na parze i parujemy ok 6-7 min ( by był miękki ale pozostał jędrny). Uparowanego kalafiora studzimy.
Krok 2
Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o duzych oczkach.
Krok 3
Parówki obieramy z folijek i równiez podgrzewamy w parowarze (zajmie nam to ok 4-5 min). Ciepłe parówki sojowe kroimy w plasterki.
Krok 4
Do miski wrzucamy kalafiora, parówki, marchewke i groszek.
Krok 5
Zioła razem z przyprawami mielimy w moździerzu na proszek. Zmielone przyprawy mieszamy z majonezem sojowym. Tak przygotowany majonez mieszamy z pozostałymi składnikami sałatki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej