Wegańska sałatka z parówkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegańska sałatka z parówkami

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

100 gramów

3 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiora oczyszczamy, myjemy i dzielimy na różyczki. Układamy go w naczyniu do gotowania na parze i parujemy ok 6-7 min ( by był miękki ale pozostał jędrny). Uparowanego kalafiora studzimy.

Krok 2

Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o duzych oczkach.

Krok 3

Parówki obieramy z folijek i równiez podgrzewamy w parowarze (zajmie nam to ok 4-5 min). Ciepłe parówki sojowe kroimy w plasterki.

Krok 4

Do miski wrzucamy kalafiora, parówki, marchewke i groszek.

Krok 5

Zioła razem z przyprawami mielimy w moździerzu na proszek. Zmielone przyprawy mieszamy z majonezem sojowym. Tak przygotowany majonez mieszamy z pozostałymi składnikami sałatki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegańska sałatka z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegańska sałatka z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegańska sałatka z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegańska sałatka z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegańska sałatka z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegańska sałatka z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegańska sałatka z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegańska sałatka z parówkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej