Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi i słodkimsosem chilli
łatwe
74 osoby zapisały

Składniki
0.5 sztuki
2 sztuki
100 gramów
1 łyżka
2 łyżki
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę oczyść z zewnętrznych liści a następnie drobno poszatkuj, oprósz solą i pieprzem i odstaw na kilka minut by zmiękła i puściła sok.
Krok 2
Selera naciowego umyj i drobno posiekaj, dodaj do kapusty. Paluszki krabowe surimi rozwiń z folijek i pokrój w mniejsze kawałki.
Krok 3
Majonez wymieszaj z jogurtem, słodkim sosem chilli i sosem czosnkowym, polej sałatkę i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej