Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi i słodkimsosem chilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi i słodkimsosem chilli

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

3

heart
49 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

74 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

2 sztuki

100 gramów

1 łyżka

2 łyżki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę oczyść z zewnętrznych liści a następnie drobno poszatkuj, oprósz solą i pieprzem i odstaw na kilka minut by zmiękła i puściła sok.

Krok 2

Selera naciowego umyj i drobno posiekaj, dodaj do kapusty. Paluszki krabowe surimi rozwiń z folijek i pokrój w mniejsze kawałki.

Krok 3

Majonez wymieszaj z jogurtem, słodkim sosem chilli i sosem czosnkowym, polej sałatkę i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi i słodkimsosem chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi i słodkimsosem chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi i słodkimsosem chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi i słodkimsosem chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi i słodkimsosem chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi i słodkimsosem chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi i słodkimsosem chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi i słodkimsosem chilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej