Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi i słodkimsosem chilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi i słodkimsosem chilli

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

3

49 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

2 sztuki

100 gramów

1 łyżka

2 łyżki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę oczyść z zewnętrznych liści a następnie drobno poszatkuj, oprósz solą i pieprzem i odstaw na kilka minut by zmiękła i puściła sok.

Krok 2

Selera naciowego umyj i drobno posiekaj, dodaj do kapusty. Paluszki krabowe surimi rozwiń z folijek i pokrój w mniejsze kawałki.

Krok 3

Majonez wymieszaj z jogurtem, słodkim sosem chilli i sosem czosnkowym, polej sałatkę i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi i słodkimsosem chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi i słodkimsosem chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi i słodkimsosem chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi i słodkimsosem chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi i słodkimsosem chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi i słodkimsosem chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi i słodkimsosem chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi i słodkimsosem chilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Schab to jedno z najpopularniejszych mięs w Polsce. Często nadziewany suszonymi owocami i podawany z okazji świąt, używany także do przyrządzania kanapek. Jak upiec soczysty schab? Podpowiadamy w poradniku.

Czytaj więcej

Zupa idealna? Powinna być aromatyczna, dobrze przyprawiona i mieć przyjemną, gęstą konsystencję. Prawie każdy kucharz z biegiem czasu znajduje swój ulubiony patent na zagęszczanie zupy. Wciąż jesteście na etapie odkrywania tajników tego zabiegu? A może chcecie zmienić coś w swoich przyzwyczajeniach?

Czytaj więcej