Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi i słodkimsosem chilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi i słodkimsosem chilli

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

3

heart
49 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

2 sztuki

100 gramów

1 łyżka

2 łyżki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę oczyść z zewnętrznych liści a następnie drobno poszatkuj, oprósz solą i pieprzem i odstaw na kilka minut by zmiękła i puściła sok.

Krok 2

Selera naciowego umyj i drobno posiekaj, dodaj do kapusty. Paluszki krabowe surimi rozwiń z folijek i pokrój w mniejsze kawałki.

Krok 3

Majonez wymieszaj z jogurtem, słodkim sosem chilli i sosem czosnkowym, polej sałatkę i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi i słodkimsosem chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi i słodkimsosem chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi i słodkimsosem chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi i słodkimsosem chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi i słodkimsosem chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi i słodkimsosem chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi i słodkimsosem chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi i słodkimsosem chilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Surówka do obiadu
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej