
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
null
4 sztuki
1 sztuka
null
1 łyżeczka
50 gramów
null
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Namocz ciecierzycę w wodzie przez 24 godziny. Posiekaj szczypiorek, kolendrę i czosnek. Imbir zetrzyj.
Krok 2
Kiełbaski obierz ze skóry i rozgnieć widelcem. Na oliwie podsmaż parę posiekanych ząbków czosnku i utarty imbir.
Krok 3
Dodaj drobniutko posiekany szczypiorek, kurkumę i rozgniecioną widelcem ciecierzycę.
Krok 4
Wrzuć kiełbaski i wszystko razem dokładnie wymieszaj. Podsmaż około 10 min. Pozostaw do wystygnięcia.
Krok 5
Do powstałej masy warzywnej dodaj jajko oraz przyprawę Knorr i starannie wymieszaj.
Krok 6
Oprósz mąką ręce, nabierz na łyżkę masą i ulep kulkę. Na jeden szaszłyk potrzeba trzech kulek. Nabij powstałe kulki na patyczki do szaszłyków. Przed grillowaniem wstaw na godzinę do lodówki.
Krok 7
Grilluj. Podawaj polane sosem sojowym i posypane natką kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej