
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
null
4 sztuki
1 sztuka
null
1 łyżeczka
50 gramów
null
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Namocz ciecierzycę w wodzie przez 24 godziny. Posiekaj szczypiorek, kolendrę i czosnek. Imbir zetrzyj.
Krok 2
Kiełbaski obierz ze skóry i rozgnieć widelcem. Na oliwie podsmaż parę posiekanych ząbków czosnku i utarty imbir.
Krok 3
Dodaj drobniutko posiekany szczypiorek, kurkumę i rozgniecioną widelcem ciecierzycę.
Krok 4
Wrzuć kiełbaski i wszystko razem dokładnie wymieszaj. Podsmaż około 10 min. Pozostaw do wystygnięcia.
Krok 5
Do powstałej masy warzywnej dodaj jajko oraz przyprawę Knorr i starannie wymieszaj.
Krok 6
Oprósz mąką ręce, nabierz na łyżkę masą i ulep kulkę. Na jeden szaszłyk potrzeba trzech kulek. Nabij powstałe kulki na patyczki do szaszłyków. Przed grillowaniem wstaw na godzinę do lodówki.
Krok 7
Grilluj. Podawaj polane sosem sojowym i posypane natką kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej