
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
null
4 sztuki
1 sztuka
null
1 łyżeczka
50 gramów
null
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Namocz ciecierzycę w wodzie przez 24 godziny. Posiekaj szczypiorek, kolendrę i czosnek. Imbir zetrzyj.
Krok 2
Kiełbaski obierz ze skóry i rozgnieć widelcem. Na oliwie podsmaż parę posiekanych ząbków czosnku i utarty imbir.
Krok 3
Dodaj drobniutko posiekany szczypiorek, kurkumę i rozgniecioną widelcem ciecierzycę.
Krok 4
Wrzuć kiełbaski i wszystko razem dokładnie wymieszaj. Podsmaż około 10 min. Pozostaw do wystygnięcia.
Krok 5
Do powstałej masy warzywnej dodaj jajko oraz przyprawę Knorr i starannie wymieszaj.
Krok 6
Oprósz mąką ręce, nabierz na łyżkę masą i ulep kulkę. Na jeden szaszłyk potrzeba trzech kulek. Nabij powstałe kulki na patyczki do szaszłyków. Przed grillowaniem wstaw na godzinę do lodówki.
Krok 7
Grilluj. Podawaj polane sosem sojowym i posypane natką kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej