Szaszłyki po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

null

4 sztuki

1 sztuka

null

1 łyżeczka

50 gramów

null

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namocz ciecierzycę w wodzie przez 24 godziny. Posiekaj szczypiorek, kolendrę i czosnek. Imbir zetrzyj.

Krok 2

Kiełbaski obierz ze skóry i rozgnieć widelcem. Na oliwie podsmaż parę posiekanych ząbków czosnku i utarty imbir.

Krok 3

Dodaj drobniutko posiekany szczypiorek, kurkumę i rozgniecioną widelcem ciecierzycę.

Krok 4

Wrzuć kiełbaski i wszystko razem dokładnie wymieszaj. Podsmaż około 10 min. Pozostaw do wystygnięcia.

Krok 5

Do powstałej masy warzywnej dodaj jajko oraz przyprawę Knorr i starannie wymieszaj.

Krok 6

Oprósz mąką ręce, nabierz na łyżkę masą i ulep kulkę. Na jeden szaszłyk potrzeba trzech kulek. Nabij powstałe kulki na patyczki do szaszłyków. Przed grillowaniem wstaw na godzinę do lodówki.

Krok 7

Grilluj. Podawaj polane sosem sojowym i posypane natką kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej