Szaszłyki po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

null

4 sztuki

1 sztuka

null

1 łyżeczka

50 gramów

null

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namocz ciecierzycę w wodzie przez 24 godziny. Posiekaj szczypiorek, kolendrę i czosnek. Imbir zetrzyj.

Krok 2

Kiełbaski obierz ze skóry i rozgnieć widelcem. Na oliwie podsmaż parę posiekanych ząbków czosnku i utarty imbir.

Krok 3

Dodaj drobniutko posiekany szczypiorek, kurkumę i rozgniecioną widelcem ciecierzycę.

Krok 4

Wrzuć kiełbaski i wszystko razem dokładnie wymieszaj. Podsmaż około 10 min. Pozostaw do wystygnięcia.

Krok 5

Do powstałej masy warzywnej dodaj jajko oraz przyprawę Knorr i starannie wymieszaj.

Krok 6

Oprósz mąką ręce, nabierz na łyżkę masą i ulep kulkę. Na jeden szaszłyk potrzeba trzech kulek. Nabij powstałe kulki na patyczki do szaszłyków. Przed grillowaniem wstaw na godzinę do lodówki.

Krok 7

Grilluj. Podawaj polane sosem sojowym i posypane natką kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
49 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej