Szaszłyki po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

null

4 sztuki

1 sztuka

null

1 łyżeczka

50 gramów

null

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namocz ciecierzycę w wodzie przez 24 godziny. Posiekaj szczypiorek, kolendrę i czosnek. Imbir zetrzyj.

Krok 2

Kiełbaski obierz ze skóry i rozgnieć widelcem. Na oliwie podsmaż parę posiekanych ząbków czosnku i utarty imbir.

Krok 3

Dodaj drobniutko posiekany szczypiorek, kurkumę i rozgniecioną widelcem ciecierzycę.

Krok 4

Wrzuć kiełbaski i wszystko razem dokładnie wymieszaj. Podsmaż około 10 min. Pozostaw do wystygnięcia.

Krok 5

Do powstałej masy warzywnej dodaj jajko oraz przyprawę Knorr i starannie wymieszaj.

Krok 6

Oprósz mąką ręce, nabierz na łyżkę masą i ulep kulkę. Na jeden szaszłyk potrzeba trzech kulek. Nabij powstałe kulki na patyczki do szaszłyków. Przed grillowaniem wstaw na godzinę do lodówki.

Krok 7

Grilluj. Podawaj polane sosem sojowym i posypane natką kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Leczo z boczkiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej