Smażony ryż z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażony ryż z szynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Szynkę pokrój na malutkie kosteczki.

Krok 3

Na rozgrzane masło wrzuć czosnek i imbir i smaż przez minutę. Następnie wbijaj jajka, wymieszaj i smaż kolejną minutę.

Krok 5

Ponownie wymieszaj i smaż przez 3 minuty, po czym dodaj sos sojowy. Chwileczkę smaż cały czas mieszając. Ryż podawaj posypany szczypiorkiem.

Krok 1

Ryż wypłucz w zimnej wodzie, następnie ugotuj. Po ugotowaniu ryż odcedź.

Krok 4

Następnie dodaj ugotowany ryż oraz szynkę. Ponownie wymieszaj i smaż przez 2-3 minuty. Dopraw pokruszoną mini kostką Knorr. Ryż podawaj posypany szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażony ryż z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażony ryż z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażony ryż z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażony ryż z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażony ryż z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażony ryż z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażony ryż z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażony ryż z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej