
Składniki
3 sztuki
1 łyżka
3 łyżki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
100 gramów
1 sztuka
1 łyżka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Szynkę pokrój na malutkie kosteczki.
Krok 3
Na rozgrzane masło wrzuć czosnek i imbir i smaż przez minutę. Następnie wbijaj jajka, wymieszaj i smaż kolejną minutę.
Krok 5
Ponownie wymieszaj i smaż przez 3 minuty, po czym dodaj sos sojowy. Chwileczkę smaż cały czas mieszając. Ryż podawaj posypany szczypiorkiem.
Krok 1
Ryż wypłucz w zimnej wodzie, następnie ugotuj. Po ugotowaniu ryż odcedź.
Krok 4
Następnie dodaj ugotowany ryż oraz szynkę. Ponownie wymieszaj i smaż przez 2-3 minuty. Dopraw pokruszoną mini kostką Knorr. Ryż podawaj posypany szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej