Smażony ryż z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażony ryż z szynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Szynkę pokrój na malutkie kosteczki.

Krok 3

Na rozgrzane masło wrzuć czosnek i imbir i smaż przez minutę. Następnie wbijaj jajka, wymieszaj i smaż kolejną minutę.

Krok 5

Ponownie wymieszaj i smaż przez 3 minuty, po czym dodaj sos sojowy. Chwileczkę smaż cały czas mieszając. Ryż podawaj posypany szczypiorkiem.

Krok 1

Ryż wypłucz w zimnej wodzie, następnie ugotuj. Po ugotowaniu ryż odcedź.

Krok 4

Następnie dodaj ugotowany ryż oraz szynkę. Ponownie wymieszaj i smaż przez 2-3 minuty. Dopraw pokruszoną mini kostką Knorr. Ryż podawaj posypany szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażony ryż z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażony ryż z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażony ryż z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażony ryż z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażony ryż z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażony ryż z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażony ryż z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażony ryż z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa gulaszowa z papryką
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej