Smażony ryż z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl

Smażony ryż z szynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

100 gramów

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

3 łyżki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Szynkę pokrój na malutkie kosteczki.

Krok 3

Na rozgrzane masło wrzuć czosnek i imbir i smaż przez minutę. Następnie wbijaj jajka, wymieszaj i smaż kolejną minutę.

Krok 5

Ponownie wymieszaj i smaż przez 3 minuty, po czym dodaj sos sojowy. Chwileczkę smaż cały czas mieszając. Ryż podawaj posypany szczypiorkiem.

Krok 1

Ryż wypłucz w zimnej wodzie, następnie ugotuj. Po ugotowaniu ryż odcedź.

Krok 4

Następnie dodaj ugotowany ryż oraz szynkę. Ponownie wymieszaj i smaż przez 2-3 minuty. Dopraw pokruszoną mini kostką Knorr. Ryż podawaj posypany szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażony ryż z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażony ryż z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażony ryż z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażony ryż z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażony ryż z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażony ryż z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażony ryż z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Budyniowiec
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej