Surówka do sobotniego kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka do sobotniego kurczaka

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1.5 łyżeczki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę oczyścić , umyć i bardzo drobno posiekać w cienkie paseczki .Marchew i jabłko obrać i utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ) . Wymieszać z kapustą . Dobrze pognieść kapustę z marchewką i jabłkiem by zmiękły .Wymieszać olej , majonez , sos winegret , szczyptę cukru i rozkruszoną mini kostkę Pietruszka . Dodać sos do surówki i dobrze wymieszać .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka do sobotniego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka do sobotniego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka do sobotniego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka do sobotniego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka do sobotniego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka do sobotniego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka do sobotniego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka do sobotniego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej