Surówka do sobotniego kurczaka

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1.5 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę oczyścić , umyć i bardzo drobno posiekać w cienkie paseczki .Marchew i jabłko obrać i utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ) . Wymieszać z kapustą . Dobrze pognieść kapustę z marchewką i jabłkiem by zmiękły .Wymieszać olej , majonez , sos winegret , szczyptę cukru i rozkruszoną mini kostkę Pietruszka . Dodać sos do surówki i dobrze wymieszać .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka do sobotniego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka do sobotniego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka do sobotniego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka do sobotniego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka do sobotniego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka do sobotniego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka do sobotniego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej