Fritos Meksicanos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fritos Meksicanos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

4 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

2 opakowania

2 opakowania

500 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę zalej wrzącą wodą, dodaj 2 kostki Rosół z kury Knorr i zagotuj.

Krok 2

Mięso pokrój w paski, dodaj olej i przyprawę Knorr, wymieszaj i odstaw na dobę do lodówki.

Krok 3

Następnego dnia fasolę ugotuj. Gdy już jest miękka, podsmaż ją.

Krok 4

Lekko przyrumień mięso na patelni, przełóż do garnka, wlej pół szklanki wody na patelnię, zagotuj i wlej do garnka.

Krok 5

Dodaj fasolę, pokrojone pomidory oraz paprykę i gotuj pod przykryciem około 30 minut. Podawaj z frytkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fritos Meksicanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fritos Meksicanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fritos Meksicanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fritos Meksicanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fritos Meksicanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fritos Meksicanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fritos Meksicanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fritos Meksicanos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej