Fritos Meksicanos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fritos Meksicanos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

4 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

2 opakowania

2 opakowania

500 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę zalej wrzącą wodą, dodaj 2 kostki Rosół z kury Knorr i zagotuj.

Krok 2

Mięso pokrój w paski, dodaj olej i przyprawę Knorr, wymieszaj i odstaw na dobę do lodówki.

Krok 3

Następnego dnia fasolę ugotuj. Gdy już jest miękka, podsmaż ją.

Krok 4

Lekko przyrumień mięso na patelni, przełóż do garnka, wlej pół szklanki wody na patelnię, zagotuj i wlej do garnka.

Krok 5

Dodaj fasolę, pokrojone pomidory oraz paprykę i gotuj pod przykryciem około 30 minut. Podawaj z frytkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fritos Meksicanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fritos Meksicanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fritos Meksicanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fritos Meksicanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fritos Meksicanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fritos Meksicanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fritos Meksicanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fritos Meksicanos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Mięso na burgery
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej