Składniki
1 opakowanie
4 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
2 opakowania
2 opakowania
500 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę zalej wrzącą wodą, dodaj 2 kostki Rosół z kury Knorr i zagotuj.
Krok 2
Mięso pokrój w paski, dodaj olej i przyprawę Knorr, wymieszaj i odstaw na dobę do lodówki.
Krok 3
Następnego dnia fasolę ugotuj. Gdy już jest miękka, podsmaż ją.
Krok 4
Lekko przyrumień mięso na patelni, przełóż do garnka, wlej pół szklanki wody na patelnię, zagotuj i wlej do garnka.
Krok 5
Dodaj fasolę, pokrojone pomidory oraz paprykę i gotuj pod przykryciem około 30 minut. Podawaj z frytkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej