Fritos Meksicanos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

98

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

4 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

2 opakowania

2 opakowania

500 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę zalej wrzącą wodą, dodaj 2 kostki Rosół z kury Knorr i zagotuj.

Krok 2

Mięso pokrój w paski, dodaj olej i przyprawę Knorr, wymieszaj i odstaw na dobę do lodówki.

Krok 3

Następnego dnia fasolę ugotuj. Gdy już jest miękka, podsmaż ją.

Krok 4

Lekko przyrumień mięso na patelni, przełóż do garnka, wlej pół szklanki wody na patelnię, zagotuj i wlej do garnka.

Krok 5

Dodaj fasolę, pokrojone pomidory oraz paprykę i gotuj pod przykryciem około 30 minut. Podawaj z frytkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fritos Meksicanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fritos Meksicanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fritos Meksicanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fritos Meksicanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fritos Meksicanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fritos Meksicanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fritos Meksicanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Klopsy po bałkańsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej