
Składniki
1 opakowanie
4 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
2 opakowania
2 opakowania
500 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę zalej wrzącą wodą, dodaj 2 kostki Rosół z kury Knorr i zagotuj.
Krok 2
Mięso pokrój w paski, dodaj olej i przyprawę Knorr, wymieszaj i odstaw na dobę do lodówki.
Krok 3
Następnego dnia fasolę ugotuj. Gdy już jest miękka, podsmaż ją.
Krok 4
Lekko przyrumień mięso na patelni, przełóż do garnka, wlej pół szklanki wody na patelnię, zagotuj i wlej do garnka.
Krok 5
Dodaj fasolę, pokrojone pomidory oraz paprykę i gotuj pod przykryciem około 30 minut. Podawaj z frytkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej