Tarta z sojowymi flakami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

26

2 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

30 dekagramów

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

25 dekagramów

30 dekagramów

15 dekagramów

null

null

null

20 dekagramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto: Mąkę wymieszaj z solą, dodaj pokrojone w kostkę masło i posiekaj je. Dodaj żółtko i pół szklanki wody, wyrób ciasto i włóż je do lodówki na 30 minut.

Krok 2

Zrób farsz: Flaczki ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź. Pieczarki pokrój w plasterki, przypraw i usmaż. Ser zetrzyj na tarce.

Krok 3

Wykonaj sos: Do śmietany wbij jajko, wsyp przyprawy i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Ciasto rozwałkuj i włóż do natłuszczonej margaryną formy. Nakłuj widelcem i piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 5

Na ciasto wyłóż flaczki i pieczarki, polej sosem i posyp serem. Piecz przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta z sojowymi flakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta z sojowymi flakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta z sojowymi flakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta z sojowymi flakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta z sojowymi flakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta z sojowymi flakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta z sojowymi flakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
18 osób ogląda przepis:
Biały puch
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej