
Składniki
1 łyżeczka
1 łyżka
30 dekagramów
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
25 dekagramów
30 dekagramów
15 dekagramów
null
1 sztuka
null
null
20 dekagramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto: Mąkę wymieszaj z solą, dodaj pokrojone w kostkę masło i posiekaj je. Dodaj żółtko i pół szklanki wody, wyrób ciasto i włóż je do lodówki na 30 minut.
Krok 2
Zrób farsz: Flaczki ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź. Pieczarki pokrój w plasterki, przypraw i usmaż. Ser zetrzyj na tarce.
Krok 3
Wykonaj sos: Do śmietany wbij jajko, wsyp przyprawy i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Ciasto rozwałkuj i włóż do natłuszczonej margaryną formy. Nakłuj widelcem i piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 5
Na ciasto wyłóż flaczki i pieczarki, polej sosem i posyp serem. Piecz przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej