Tarta z sojowymi flakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tarta z sojowymi flakami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżka

30 dekagramów

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

25 dekagramów

30 dekagramów

15 dekagramów

null

1 sztuka

null

null

20 dekagramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto: Mąkę wymieszaj z solą, dodaj pokrojone w kostkę masło i posiekaj je. Dodaj żółtko i pół szklanki wody, wyrób ciasto i włóż je do lodówki na 30 minut.

Krok 2

Zrób farsz: Flaczki ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź. Pieczarki pokrój w plasterki, przypraw i usmaż. Ser zetrzyj na tarce.

Krok 3

Wykonaj sos: Do śmietany wbij jajko, wsyp przyprawy i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Ciasto rozwałkuj i włóż do natłuszczonej margaryną formy. Nakłuj widelcem i piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 5

Na ciasto wyłóż flaczki i pieczarki, polej sosem i posyp serem. Piecz przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta z sojowymi flakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta z sojowymi flakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta z sojowymi flakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta z sojowymi flakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta z sojowymi flakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta z sojowymi flakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta z sojowymi flakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tarta z sojowymi flakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej