
Składniki
1 łyżka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
0.25 szklanki
2 łyżki
4 sztuki
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Parówki obierz i pokrój na kawałki.
Krok 2
Włóż do garnka, zalej bulionem i zagotuj.
Krok 3
Rodzynki sparz i podsmaż na łyżce oleju. Dodaj do gotujących się parówek.
Krok 4
Z reszty oleju i mąki zrób zasmażkę, wlej przecier.
Krok 5
Dodaj do parówek, wymieszaj, przypraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej