Parówki w sosie pomidorowym – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parówki w sosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

0.25 szklanki

2 łyżki

4 sztuki

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Parówki obierz i pokrój na kawałki.

Krok 2

Włóż do garnka, zalej bulionem i zagotuj.

Krok 3

Rodzynki sparz i podsmaż na łyżce oleju. Dodaj do gotujących się parówek.

Krok 4

Z reszty oleju i mąki zrób zasmażkę, wlej przecier.

Krok 5

Dodaj do parówek, wymieszaj, przypraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówki w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówki w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówki w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówki w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówki w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówki w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówki w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parówki w sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej