
Składniki
1 łyżka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
0.25 szklanki
2 łyżki
4 sztuki
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Parówki obierz i pokrój na kawałki.
Krok 2
Włóż do garnka, zalej bulionem i zagotuj.
Krok 3
Rodzynki sparz i podsmaż na łyżce oleju. Dodaj do gotujących się parówek.
Krok 4
Z reszty oleju i mąki zrób zasmażkę, wlej przecier.
Krok 5
Dodaj do parówek, wymieszaj, przypraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej