Składniki
1 łyżka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
0.25 szklanki
2 łyżki
4 sztuki
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Parówki obierz i pokrój na kawałki.
Krok 2
Włóż do garnka, zalej bulionem i zagotuj.
Krok 3
Rodzynki sparz i podsmaż na łyżce oleju. Dodaj do gotujących się parówek.
Krok 4
Z reszty oleju i mąki zrób zasmażkę, wlej przecier.
Krok 5
Dodaj do parówek, wymieszaj, przypraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
7 osób ogląda przepis: 
Mazurek kajmakowy
80 min.
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej