Parówki w sosie

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

0.25 szklanki

2 łyżki

4 sztuki

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Parówki obierz i pokrój na kawałki.

Krok 2

Włóż do garnka, zalej bulionem i zagotuj.

Krok 3

Rodzynki sparz i podsmaż na łyżce oleju. Dodaj do gotujących się parówek.

Krok 4

Z reszty oleju i mąki zrób zasmażkę, wlej przecier.

Krok 5

Dodaj do parówek, wymieszaj, przypraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Torcik serowo-kokosowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej