Parówki w sosie pomidorowym – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parówki w sosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

0.25 szklanki

2 łyżki

4 sztuki

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Parówki obierz i pokrój na kawałki.

Krok 2

Włóż do garnka, zalej bulionem i zagotuj.

Krok 3

Rodzynki sparz i podsmaż na łyżce oleju. Dodaj do gotujących się parówek.

Krok 4

Z reszty oleju i mąki zrób zasmażkę, wlej przecier.

Krok 5

Dodaj do parówek, wymieszaj, przypraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówki w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówki w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówki w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówki w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówki w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówki w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówki w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parówki w sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej