PRZEPISY.PL

Chińskie pierożki można podawać z esencjonalnym bulionem i świeżą zieloną cebulką lub samodzielnie z sosem słodko kwaśnym. Nadzienie ma zaskakujący smak dzięki połączeniu wieprzowiny i krewetek z dodatkiem świeżego imbiru, pędów bambusa i kolendry.

Chińskie pierożki  - autor: Piotr Murawski

Chińskie pierożki

  • 30
  • 4
  • Łatwe
  • 0
120
osób dodało do Mniamlisty
120
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • Ostra papryczka chilli1 szt
  • ząbek czosnku2 szt
  • kolendra1 pęczek
  • olej sezamowy10 ml
  • sos sojowy50 ml
Chińskie pierożki  – krok 1

Krok 1

Mięso mielone pomieszaj z posiekanymi krewetkami, dodaj drobno pokrojone pędy bambusa, chilli i imbir, olej sezamowy, sos sojowy, posiekaną natkę kolendry, wszystko razem dokładnie wymieszaj.
Chińskie pierożki  – krok 2

Krok 2

Tak przygotowany farsz zawijaj w plastry ciasta chińskiego, formując kształtne pierożki lub sakiewki.
Chińskie pierożki  – krok 3

Krok 3

Gotowe pierożki ugotuj na parze lub usmaż na głębokim oleju.
Chińskie pierożki  – krok 4

Krok 4

Fix pomieszaj z wodą w proporcjach podanych na opakowaniu, zagotuj, dodaj pierożki.

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Kurczak słodko-kwaśny KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

278
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
41
osób dodało do Mniamlisty
45''
8
Trudne
165
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
286
osób dodało do Mniamlisty
30''
8
Średnie