Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
250 gramów
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na maśle zeszklić obraną i posiekaną cebulę oraz czosnek, dodać cukinię i chwile podsmażać aż zmięknie. Odstawić do ostygnięcia.
Krok 2
Mięso mielone wymieszać z jajkiem, ostudzoną cukinią, przyprawą do mięs Knorr oraz pietruszką w mini kostkach Knorr. W dłoni formować kotleciki wkładając do środka żółty ser, dobrze zamknąć by ser nie wypłynął.
Krok 3
Kotleciki smażyć na rumiano ze wszystkich stron. Najlepsze na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej