
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
null
1 sztuka
3 łyżki
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę, cukinię i paprykę drobno posiekaj.
Krok 2
Składniki uduś na oleju i wodzie.
Krok 3
Następnie dodaj kukurydzę i posól.
Krok 4
Pokryj sosem pomidorowym i piecz 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej