Spaghetti na ostro z suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti na ostro z suszonymi pomidorami

Autor: Michał Modrzejewski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

100 gramów

6 sztuk

12 sztuk

2 garść

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy, odcedzić na sitku. Na suchej patelni uprażyć pestki dyni, dodać pokrojone pomidory i oliwki. Włożyć na patelnie makaron, rukolę. Wymieszać i zdjąć z ognia, posypać pokruszonym serem i grubo zmielonym pieprzem

Krok 2

Krok 3

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti na ostro z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti na ostro z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti na ostro z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti na ostro z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti na ostro z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti na ostro z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti na ostro z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti na ostro z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Aperol Spritz – przepis
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej