Spaghetti na ostro z suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti na ostro z suszonymi pomidorami

Autor: Michał Modrzejewski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

6 sztuk

12 sztuk

2 garść

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy, odcedzić na sitku. Na suchej patelni uprażyć pestki dyni, dodać pokrojone pomidory i oliwki. Włożyć na patelnie makaron, rukolę. Wymieszać i zdjąć z ognia, posypać pokruszonym serem i grubo zmielonym pieprzem

Krok 2

Krok 3

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti na ostro z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti na ostro z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti na ostro z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti na ostro z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti na ostro z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti na ostro z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti na ostro z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti na ostro z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej