Spaghetti na ostro z suszonymi pomidorami
łatwe
1 osoba zapisała

Składniki
100 gramów
6 sztuk
12 sztuk
2 garść
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy, odcedzić na sitku. Na suchej patelni uprażyć pestki dyni, dodać pokrojone pomidory i oliwki. Włożyć na patelnie makaron, rukolę. Wymieszać i zdjąć z ognia, posypać pokruszonym serem i grubo zmielonym pieprzem
Krok 2
Krok 3
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej