Spaghetti na ostro z suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti na ostro z suszonymi pomidorami

Autor: Michał Modrzejewski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

100 gramów

6 sztuk

12 sztuk

2 garść

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy, odcedzić na sitku. Na suchej patelni uprażyć pestki dyni, dodać pokrojone pomidory i oliwki. Włożyć na patelnie makaron, rukolę. Wymieszać i zdjąć z ognia, posypać pokruszonym serem i grubo zmielonym pieprzem

Krok 2

Krok 3

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti na ostro z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti na ostro z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti na ostro z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti na ostro z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti na ostro z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti na ostro z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti na ostro z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti na ostro z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej