
Składniki
100 gramów
6 sztuk
12 sztuk
2 garść
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy, odcedzić na sitku. Na suchej patelni uprażyć pestki dyni, dodać pokrojone pomidory i oliwki. Włożyć na patelnie makaron, rukolę. Wymieszać i zdjąć z ognia, posypać pokruszonym serem i grubo zmielonym pieprzem
Krok 2
Krok 3
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej