Spaghetti na ostro z suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti na ostro z suszonymi pomidorami

Autor: Michał Modrzejewski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

100 gramów

6 sztuk

12 sztuk

2 garść

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy, odcedzić na sitku. Na suchej patelni uprażyć pestki dyni, dodać pokrojone pomidory i oliwki. Włożyć na patelnie makaron, rukolę. Wymieszać i zdjąć z ognia, posypać pokruszonym serem i grubo zmielonym pieprzem

Krok 2

Krok 3

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti na ostro z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti na ostro z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti na ostro z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti na ostro z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti na ostro z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti na ostro z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti na ostro z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti na ostro z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej