Łosoś zapiekany w cieście francuskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś zapiekany w cieście francuskim

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null szczypt

9 sztuk

400 gramów

2 łyżki

100 gramów

4 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka roztrzep razem ze śmietanką, jedno zostaw, dopraw do smaku i wylej na patelnię.

Krok 2

Dodaj groszek i mieszaj, aż jajka się zetną.

Krok 3

Na wierzchu ułóż plaster wędzonego łososia i oprósz posiekaną dymką.

Krok 4

Ciasto francuskie rozwiń i na środku ułóż przygotowany omlet. Zawiń jak w kopertę, wysmaruj roztrzepanym pozostałym jajkiem.

Krok 5

Piecz w temperaturze 200 stopni przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś zapiekany w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś zapiekany w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś zapiekany w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś zapiekany w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś zapiekany w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś zapiekany w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś zapiekany w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś zapiekany w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej