
Składniki
null
null szczypt
9 sztuk
400 gramów
2 łyżki
100 gramów
4 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka roztrzep razem ze śmietanką, jedno zostaw, dopraw do smaku i wylej na patelnię.
Krok 2
Dodaj groszek i mieszaj, aż jajka się zetną.
Krok 3
Na wierzchu ułóż plaster wędzonego łososia i oprósz posiekaną dymką.
Krok 4
Ciasto francuskie rozwiń i na środku ułóż przygotowany omlet. Zawiń jak w kopertę, wysmaruj roztrzepanym pozostałym jajkiem.
Krok 5
Piecz w temperaturze 200 stopni przez 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej