Łosoś zapiekany w cieście francuskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś zapiekany w cieście francuskim

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null szczypt

9 sztuk

400 gramów

2 łyżki

100 gramów

4 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka roztrzep razem ze śmietanką, jedno zostaw, dopraw do smaku i wylej na patelnię.

Krok 2

Dodaj groszek i mieszaj, aż jajka się zetną.

Krok 3

Na wierzchu ułóż plaster wędzonego łososia i oprósz posiekaną dymką.

Krok 4

Ciasto francuskie rozwiń i na środku ułóż przygotowany omlet. Zawiń jak w kopertę, wysmaruj roztrzepanym pozostałym jajkiem.

Krok 5

Piecz w temperaturze 200 stopni przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś zapiekany w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś zapiekany w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś zapiekany w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś zapiekany w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś zapiekany w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś zapiekany w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś zapiekany w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś zapiekany w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej