
Składniki
null
null szczypt
9 sztuk
400 gramów
2 łyżki
100 gramów
4 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka roztrzep razem ze śmietanką, jedno zostaw, dopraw do smaku i wylej na patelnię.
Krok 2
Dodaj groszek i mieszaj, aż jajka się zetną.
Krok 3
Na wierzchu ułóż plaster wędzonego łososia i oprósz posiekaną dymką.
Krok 4
Ciasto francuskie rozwiń i na środku ułóż przygotowany omlet. Zawiń jak w kopertę, wysmaruj roztrzepanym pozostałym jajkiem.
Krok 5
Piecz w temperaturze 200 stopni przez 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej