Sałatka z rodzynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z rodzynkami

Autor: Gotuj z Kasieńką

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

0.5 puszki

2 garść

0.5 puszki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy ryż tak jak na opakowaniu. W tym czasie kroimy pierś kurczaka w kostkę i podsmażamy na oliwie. Gdy już kurczak będzie lekko rumian zestawiamy go do przestygnięcia. Gdy ryż się ugotuje odstawiamy do ostygnięcia. Do miski wrzucamy wszystkie składniki. Dodajemy 2 duże łyżki majonezu, doprawiamy do smaku. Mieszamy i zajadamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej