Sałatka z rodzynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z rodzynkami

Autor: Gotuj z Kasieńką

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

0.5 puszki

2 garść

0.5 puszki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy ryż tak jak na opakowaniu. W tym czasie kroimy pierś kurczaka w kostkę i podsmażamy na oliwie. Gdy już kurczak będzie lekko rumian zestawiamy go do przestygnięcia. Gdy ryż się ugotuje odstawiamy do ostygnięcia. Do miski wrzucamy wszystkie składniki. Dodajemy 2 duże łyżki majonezu, doprawiamy do smaku. Mieszamy i zajadamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej