
Składniki
300 gramów
1 sztuka
0.5 puszki
2 garść
0.5 puszki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotujemy ryż tak jak na opakowaniu. W tym czasie kroimy pierś kurczaka w kostkę i podsmażamy na oliwie. Gdy już kurczak będzie lekko rumian zestawiamy go do przestygnięcia. Gdy ryż się ugotuje odstawiamy do ostygnięcia. Do miski wrzucamy wszystkie składniki. Dodajemy 2 duże łyżki majonezu, doprawiamy do smaku. Mieszamy i zajadamy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej