
Składniki
1 sztuka
null
null
120 gramów
1 sztuka
null
1 sztuka
2 sztuki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek i cebulkę posiekaj i zeszklij na rozgrzany tłuszczu.
Krok 2
. Dodaj oczyszczoną pokrojoną w kosteczki paprykę i smaż na małym ogniu przez kilka minut.
Krok 3
Kukurydzę osącz z zalewy, wymieszaj z resztą warzyw i zapraw śmietaną.
Krok 4
Dopraw do smaku, zagotuj i duś jeszcze przez kilka minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























