Wyśmienita papryka z kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienita papryka z kukurydzą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

120 gramów

1 sztuka

null

1 sztuka

2 sztuki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek i cebulkę posiekaj i zeszklij na rozgrzany tłuszczu.

Krok 2

. Dodaj oczyszczoną pokrojoną w kosteczki paprykę i smaż na małym ogniu przez kilka minut.

Krok 3

Kukurydzę osącz z zalewy, wymieszaj z resztą warzyw i zapraw śmietaną.

Krok 4

Dopraw do smaku, zagotuj i duś jeszcze przez kilka minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita papryka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita papryka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita papryka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita papryka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita papryka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita papryka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita papryka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienita papryka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej