Sałatka z tuńczykiem i papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z tuńczykiem i papryką

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 4

Dodaj rozdrobnionego tuńczyka i posyp całość posiekaną natką pietruszki. Przed podaniem ozdób sałatkę cząstkami cytryny.

Krok 1

Tuńczyka wyjmij z zalewy. Odsącz również kukurydzę.

Krok 2

Papryki umyj, przekrój, wytnij gniazda nasienne i pokrój w paski. Ogórka umyj i pokrój w cienkie plastry.

Krok 3

Wymieszaj paprykę, kukurydzę i ogórka. Sos sałatkowy Zioła ogrodowe Knorr połącz z wodą i oliwą, dokładnie wymieszaj i polej warzywa.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z tuńczykiem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z tuńczykiem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z tuńczykiem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z tuńczykiem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z tuńczykiem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z tuńczykiem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z tuńczykiem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z tuńczykiem i papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej