
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 4
Dodaj rozdrobnionego tuńczyka i posyp całość posiekaną natką pietruszki. Przed podaniem ozdób sałatkę cząstkami cytryny.
Krok 1
Tuńczyka wyjmij z zalewy. Odsącz również kukurydzę.
Krok 2
Papryki umyj, przekrój, wytnij gniazda nasienne i pokrój w paski. Ogórka umyj i pokrój w cienkie plastry.
Krok 3
Wymieszaj paprykę, kukurydzę i ogórka. Sos sałatkowy Zioła ogrodowe Knorr połącz z wodą i oliwą, dokładnie wymieszaj i polej warzywa.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy Zioła ogrodowe z trybulą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej