
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 4
Dodaj rozdrobnionego tuńczyka i posyp całość posiekaną natką pietruszki. Przed podaniem ozdób sałatkę cząstkami cytryny.
Krok 1
Tuńczyka wyjmij z zalewy. Odsącz również kukurydzę.
Krok 2
Papryki umyj, przekrój, wytnij gniazda nasienne i pokrój w paski. Ogórka umyj i pokrój w cienkie plastry.
Krok 3
Wymieszaj paprykę, kukurydzę i ogórka. Sos sałatkowy Zioła ogrodowe Knorr połącz z wodą i oliwą, dokładnie wymieszaj i polej warzywa.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy Zioła ogrodowe z trybulą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej