Sałatka z tuńczykiem i papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z tuńczykiem i papryką

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 4

Dodaj rozdrobnionego tuńczyka i posyp całość posiekaną natką pietruszki. Przed podaniem ozdób sałatkę cząstkami cytryny.

Krok 1

Tuńczyka wyjmij z zalewy. Odsącz również kukurydzę.

Krok 2

Papryki umyj, przekrój, wytnij gniazda nasienne i pokrój w paski. Ogórka umyj i pokrój w cienkie plastry.

Krok 3

Wymieszaj paprykę, kukurydzę i ogórka. Sos sałatkowy Zioła ogrodowe Knorr połącz z wodą i oliwą, dokładnie wymieszaj i polej warzywa.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z tuńczykiem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z tuńczykiem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z tuńczykiem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z tuńczykiem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z tuńczykiem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z tuńczykiem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z tuńczykiem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z tuńczykiem i papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej