Sałatka z tuńczykiem i papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z tuńczykiem i papryką

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 4

Dodaj rozdrobnionego tuńczyka i posyp całość posiekaną natką pietruszki. Przed podaniem ozdób sałatkę cząstkami cytryny.

Krok 1

Tuńczyka wyjmij z zalewy. Odsącz również kukurydzę.

Krok 2

Papryki umyj, przekrój, wytnij gniazda nasienne i pokrój w paski. Ogórka umyj i pokrój w cienkie plastry.

Krok 3

Wymieszaj paprykę, kukurydzę i ogórka. Sos sałatkowy Zioła ogrodowe Knorr połącz z wodą i oliwą, dokładnie wymieszaj i polej warzywa.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z tuńczykiem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z tuńczykiem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z tuńczykiem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z tuńczykiem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z tuńczykiem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z tuńczykiem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z tuńczykiem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z tuńczykiem i papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej