Meksykańska potrawka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańska potrawka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

6 sztuk

null

null

1 sztuka

1 opakowanie

4 sztuki

null

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki i parówki pokrój w plasterki, a cebulę w paski. Podsmaż wszystko na oleju.

Krok 2

Następnie dodaj dwie łyżki przecieru pomidorowego i podduś.

Krok 3

Dolej 200ml przegotowanej wody i duś pod przykryciem około 10 minut. Dodaj fasolę i kukurydzę. Dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańska potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańska potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańska potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańska potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańska potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańska potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańska potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańska potrawka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sernik na biszkoptach
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej