Meksykańska potrawka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańska potrawka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

6 sztuk

null

null

1 sztuka

1 opakowanie

4 sztuki

null

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki i parówki pokrój w plasterki, a cebulę w paski. Podsmaż wszystko na oleju.

Krok 2

Następnie dodaj dwie łyżki przecieru pomidorowego i podduś.

Krok 3

Dolej 200ml przegotowanej wody i duś pod przykryciem około 10 minut. Dodaj fasolę i kukurydzę. Dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańska potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańska potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańska potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańska potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańska potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańska potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańska potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańska potrawka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej