Meksykańska potrawka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańska potrawka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

6 sztuk

null

null

1 sztuka

1 opakowanie

4 sztuki

null

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki i parówki pokrój w plasterki, a cebulę w paski. Podsmaż wszystko na oleju.

Krok 2

Następnie dodaj dwie łyżki przecieru pomidorowego i podduś.

Krok 3

Dolej 200ml przegotowanej wody i duś pod przykryciem około 10 minut. Dodaj fasolę i kukurydzę. Dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańska potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańska potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańska potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańska potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańska potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańska potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańska potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańska potrawka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej