
Składniki
null
null
null
6 sztuk
null
null
1 sztuka
1 opakowanie
4 sztuki
null
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki i parówki pokrój w plasterki, a cebulę w paski. Podsmaż wszystko na oleju.
Krok 2
Następnie dodaj dwie łyżki przecieru pomidorowego i podduś.
Krok 3
Dolej 200ml przegotowanej wody i duś pod przykryciem około 10 minut. Dodaj fasolę i kukurydzę. Dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej