Meksykańska potrawka

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0

0

0

6 sztuk

0

0

1 sztuka

1 opakowanie

4 sztuki

0

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki i parówki pokrój w plasterki, a cebulę w paski. Podsmaż wszystko na oleju.

Krok 2

Następnie dodaj dwie łyżki przecieru pomidorowego i podduś.

Krok 3

Dolej 200ml przegotowanej wody i duś pod przykryciem około 10 minut. Dodaj fasolę i kukurydzę. Dopraw.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej