
Składniki
4 sztuki
1 łyżka
0.2 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.2 łyżeczki
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki umyj, następnie ugotuj w mundurkach w lekko osolonej wodzie.

Krok 2
Ziemniaki gotuj, aż lekko zmiękną lecz pozostaną jeszcze jędrne. Następnie odcedź je i jeszcze ciepłe pokrój w kostkę o boku 3 centymetrów.

Krok 3
Rozgrzej oliwę na patelni i dodaj kolendrę, kurkumę, kmin, garam masalę i chili.

Krok 4
Smaż przez pół minuty, a potem dodaj ziemniaki, zamieszaj i duś przez kilka minut. Ziemniaki dopraw przyprawą Knorr.

Krok 5
Na koniec dodaj imbir starty na tarce z małymi oczkami, wymieszaj i podawaj samodzielnie lub jako dodatek do potraw z grilla.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Indyjskie ziemniaki
Ziemniaki umyj, następnie ugotuj w mundurkach w lekko osolonej wodzie.


































