Indyjskie ziemniaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjskie ziemniaki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

256 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

136 osób wydrukowało

Pobierz pdf

173 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżka

0.2 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.2 łyżeczki

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj, następnie ugotuj w mundurkach w lekko osolonej wodzie.

Indyjskie ziemniaki - Krok 1

Krok 3

Rozgrzej oliwę na patelni i dodaj kolendrę, kurkumę, kmin, garam masalę i chili.

Indyjskie ziemniaki - Krok 3

Krok 4

Smaż przez pół minuty, a potem dodaj ziemniaki, zamieszaj i duś przez kilka minut. Ziemniaki dopraw przyprawą Knorr.

Indyjskie ziemniaki - Krok 4

Krok 5

Na koniec dodaj imbir starty na tarce z małymi oczkami, wymieszaj i podawaj samodzielnie lub jako dodatek do potraw z grilla.

Indyjskie ziemniaki - Krok 5

Krok 2

Ziemniaki gotuj, aż lekko zmiękną lecz pozostaną jeszcze jędrne. Następnie odcedź je i jeszcze ciepłe pokrój w kostkę o boku 3 centymetrów.

Indyjskie ziemniaki - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjskie ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjskie ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjskie ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjskie ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjskie ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjskie ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjskie ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjskie ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Krem z czerwonych warzyw
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej