Ziemniaki po indyjsku - przepis: indyjskie, smażone | Przepisy.pl pixel

Indyjskie ziemniaki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
311 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

163 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

234 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżka

0.2 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.2 łyżeczki

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj, następnie ugotuj w mundurkach w lekko osolonej wodzie.

Indyjskie ziemniaki - Krok 1

Krok 2

Ziemniaki gotuj, aż lekko zmiękną lecz pozostaną jeszcze jędrne. Następnie odcedź je i jeszcze ciepłe pokrój w kostkę o boku 3 centymetrów.

Indyjskie ziemniaki - Krok 2

Krok 3

Rozgrzej oliwę na patelni i dodaj kolendrę, kurkumę, kmin, garam masalę i chili.

Indyjskie ziemniaki - Krok 3

Krok 4

Smaż przez pół minuty, a potem dodaj ziemniaki, zamieszaj i duś przez kilka minut. Ziemniaki dopraw przyprawą Knorr.

Indyjskie ziemniaki - Krok 4

Krok 5

Na koniec dodaj imbir starty na tarce z małymi oczkami, wymieszaj i podawaj samodzielnie lub jako dodatek do potraw z grilla.

Indyjskie ziemniaki - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjskie ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjskie ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjskie ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjskie ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjskie ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjskie ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjskie ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjskie ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Indyjskie ziemniakiIndyjskie ziemniaki

Ziemniaki umyj, następnie ugotuj w mundurkach w lekko osolonej wodzie.