
Składniki
3 łyżki
1 łyżeczka
0.5 szklanki
2 sztuki
2 szklanki
0.5 sztuki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalmary rozmroź w zimnej wodzie, odsącz i osusz. Kalmary posól i przygotuj ciasto naleśnikowe.
Krok 2
Do mąki wbij jajka, dodaj mleko, wodę oraz szczyptę soli i wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Kalmary obtaczaj w cieście i smaż na złoto-brązowo.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej