Kalmary w cieście naleśnikowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalmary w cieście naleśnikowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 łyżeczka

0.5 szklanki

2 sztuki

2 szklanki

0.5 sztuki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalmary rozmroź w zimnej wodzie, odsącz i osusz. Kalmary posól i przygotuj ciasto naleśnikowe.

Krok 2

Do mąki wbij jajka, dodaj mleko, wodę oraz szczyptę soli i wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Kalmary obtaczaj w cieście i smaż na złoto-brązowo.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalmary w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalmary w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalmary w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalmary w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalmary w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalmary w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalmary w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalmary w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Brownie z fasoli
czas przygotowania
- min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej