
Składniki
3 łyżki
1 łyżeczka
0.5 szklanki
2 sztuki
2 szklanki
0.5 sztuki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalmary rozmroź w zimnej wodzie, odsącz i osusz. Kalmary posól i przygotuj ciasto naleśnikowe.
Krok 2
Do mąki wbij jajka, dodaj mleko, wodę oraz szczyptę soli i wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Kalmary obtaczaj w cieście i smaż na złoto-brązowo.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej