Kalmary w cieście naleśnikowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalmary w cieście naleśnikowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 łyżeczka

0.5 szklanki

2 sztuki

2 szklanki

0.5 sztuki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalmary rozmroź w zimnej wodzie, odsącz i osusz. Kalmary posól i przygotuj ciasto naleśnikowe.

Krok 2

Do mąki wbij jajka, dodaj mleko, wodę oraz szczyptę soli i wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Kalmary obtaczaj w cieście i smaż na złoto-brązowo.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalmary w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalmary w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalmary w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalmary w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalmary w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalmary w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalmary w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalmary w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Stefanka serowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej