Kalmary w cieście naleśnikowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalmary w cieście naleśnikowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 łyżeczka

0.5 szklanki

2 sztuki

2 szklanki

0.5 sztuki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalmary rozmroź w zimnej wodzie, odsącz i osusz. Kalmary posól i przygotuj ciasto naleśnikowe.

Krok 2

Do mąki wbij jajka, dodaj mleko, wodę oraz szczyptę soli i wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Kalmary obtaczaj w cieście i smaż na złoto-brązowo.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalmary w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalmary w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalmary w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalmary w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalmary w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalmary w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalmary w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalmary w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szyszki z krówek
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej